•  

Zowel Den Dungen als Margriet gingen vol voor de winst.

zo 3 okt: Den Dungen 1 - Margriet 1 (0 - 0)

Zowel Den Dungen als Margriet gingen vol voor de winst.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden op 8 juli 2021 van oud voorzitter en supporter Theo vd Wijgert. Hij was ruim 60 jaar actief binnen Sportclub Den Dungen.
Vanaf het eerste fluitsignaal werd er strijd geleverd, Den Dungen kreeg vroeg in de wedstrijd via Loek van Grinsven de kans om de score te openen, echter daarna was het Margriet wat met enige regelmaat gevaarlijk kon worden, tot scoren kwamen ze niet dankzij goed ingrijpen van onze verdediging en uitstekend keeperswerk. Lex vd Biggelaar was nog 1x dichtbij de openingstreffer na een knappe actie wist hij de bal nog met een uiterste krachtinspanning op doel te schieten, maar zijn doelpoging trof de paal.
Na rust was het veldoverwicht en het betere van het spel voor Den Dungen, veel kansen leverde dit niet op Bjorn de Kort kwam nog het dichtste bij, zijn schot ging rakelings naast, Friso de Kroon wist nog een afstandsschot knap uit zijn doel te tikken en zo leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 94ste minuut was het Margriet dat dé kans kreeg op de late winst. Remco Kersten verijdelde een doelpoging van Margriet echter de scheidsrechter zag in de buiteling van de aanvaller een overtreding en besloot om een strafschop toe te kennen. Mounir Al Mansouri ging achter de bal staan om dit buitenkansje te verzilveren.
Friso de Kroon “kroonde” zich tot man van de wedstrijd door de strafschop te stoppen en bezorgde daarmee de Dungenaren een verdiend punt.

Terug naar het overzicht