•  

Veerkrachtig Den Dungen neemt de 3 punten mee uit Vught.

De zelfverklaarde titelkandidaat in de 3de klasse C Zwaluw vfc kwam vandaag van een koude kermis thuis, na een aftastend begin was het Den Dungen wat steeds meer het heft in handen nam en met goed combinatie spel enkele malen gevaarlijk het doel van Zwaluw bestookte, de uitstekende doelman stond echter succes voorlopig in de weg en wist pogingen van o.a. Bjorn de Kort en Jeffrey Sterks knap te verijdelen. Toch wisten we de score te openen toen Tom Schuurmans knap binnenschoot uit een voorzet vanaf links 0-1. Het bleef ondanks diverse mogelijkheden bij deze ene treffer voor rust. Zwaluw nog volop in de race voor de 1ste periode nam de 2de helft het initiatief over en wist vrij snel langszij te komen 1-1 via Lucas Stilmant, niet veel later gevolgd door een treffer van Otis Lalihatu 2-1. Zwaluw bleef in het 2de bedrijf de beter voetballende ploeg maar verzuimde om verder uit te lopen wat ze duur kwam te staan, met enkele afstandsschoten via met name Lex vd Biggelaar probeerden we nog de gelijkmaker te forceren.

Onze ploeg toonde vandaag veerkracht door voor elkaar te blijven werken en werd daarvoor beloond, vlak voor tijd werd Lex vd Biggelaar gevloerd en de terecht toegekende strafschop werd door Loek van Grinsven onberispelijk binnen geschoten de fel bevochte gelijkmaker was een feit. 2-2. Diep in blessure tijd krijgen we nog een vrije trap, Bjorn de Kort achter de bal zijn voorzet beland via via bij Luuk van Loon die kan nog eenmaal hoog voorzetten vanaf rechts, de mee opgekomen Remco Kersten legt de bal met het hoofd in een vol strafschopgebied panklaar neer Jens van Grinsven haalt de trekker over en schiet dit buitenkansje keurig binnen. 2-3

Een resultaat bereikt door er met elkaar in te blijven geloven, zondag a.s. komt koploper Nooit Gedacht op visite wederom een mooi affiche.

Terug naar het overzicht