•

DBN’22 - Den Dungen 3-2. (2-1)

“Het publiek heeft genoten”

DBN’22 tegen Den Dungen werd een waar spektakelstuk. Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen vandaag voor de winst gingen maar het was DBN’22 dat al na 4 minuten de score opent door Giovanni Librizzi die een diepe bal achter onze verdediging perfect aanneemt en afwerkt. Den Dungen ging met veel inzet en goed voetbal opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er, Loek van Grinsven schiet een vrije trap van ongeveer 25 meter binnen 1-1. De vreugde aan Dungense zijde was echter van korte duur aangezien vrij kort daarna DBN’22 weer op voorsprong wist te komen door wederom een doelpunt van Giovanni Librizzi. Hoewel beide ploegen tot een aantal kansen kwam werd er niet meer gescoord en gingen we rusten met een 2-1 stand.

De 2de helft zien we een veel sterker De Dungen, met goed voetbal komen we ook tot een aantal grote doelkansen echter deze worden niet verzilverd en zelfs een toegekende strafschop levert niet de gewenste gelijkmaker op. DBN’22 hangt als een bokser in de touwen en in de 25ste minuut is het dan eindelijk raak, Tom Schuurmans geeft een perfecte voorzet en Silas Postma rond af 2-2.  We gaan er eens goed voor zitten maar dan wordt het spel stilgelegd voor een korte drinkpauze, die korte onderbreking stelt DBN’22 in de gelegenheid om orde op zaken te stellen. We kregen nog een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen wat gezien het vertoonde spel zeker verdiend zou zijn geweest. Echter dat deden we niet en bij een van de spaarzame uitvallen van DBN’22 wist Bas van Zeelst  5 minuten voor tijd wel tot een doelpunt te komen en bepaalde hiermee de eindstand op 3-2.

Geen punten, wel prima gespeeld. Hou dit vast dan komen die punten vanzelf.