•

Den Dungen JO15-2

za 9 mrt: Den Dungen JO15-2 - VV Irene JO15-1

Den Dungen wint nipt van VV Irene JO15-1!

Op deze mooie zaterdag werd er door onze mannen geoefend tegen de JO15-1 van VV Irene uit Gemonde. Deze wedstrijd stond eerder al gepland om te spelen, maar dan in Gemonde, echter werd deze toen afgelast vanwege teveel regenval. Dit keer ging de wedstrijd gewoon door.
Oefenwedstrijden zijn er om nieuwe dingen uit te proberen, dus ook in deze wedstrijd deden we dat. De coaches van Den Dungen wilden Guus, normaal laatste man, weleens op het middenveld zien spelen. Hij stond vandaag dan ook een deel van de wedstrijd verdedigende mid-mid in een 3-4-3 formatie. Ook Irene wilden een 3-4-3 formatie uitproberen dus konden we 2 aanvallende teams verwachten. Daarnaast hadden wij Willem & Daan S namens de D1 erbij.

De wedstrijd dan, de eerste helft werd het al vrij snel duidelijk dat er 2 teams op het veld stonden die gewaagd aan elkaar waren. Door de harde wind was het moeilijk voor beide teams om in hun eigen spel te komen. Er waren aan beide kanten kansen, om achterin meer zekerheid te krijgen wisselden de coaches Guus & Dries om, zodat het achterin beter stond & we misschien wat meer op het middenveld uit konden richten. Echter ging het anders, Irene werd gretiger/feller/hongeriger naar de bal en kwamen wat meer in hun spel. Dit leidde dan ook tot de 0-1 na een mooie aanval over rechts. De bal werd door de rechtsvoor voorgegeven en de spits ronde keurig netjes af na geblunder in de verdediging van Den Dungen. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer.

Vlak na de rust kwam Den Dungen op een 1-1 stand nadat er mooi werd over getikt door verschillende spelers. Uiteindelijk kwam de bal bij Daan S (speler gehuurd van de D1) die een goede actie in huis had, zijn mannetje passeerde en de keeper kansloos liet. Den Dungen was nu wel feller, zat overal snel bij, duels werden gewonnen en er werd bij vlagen leuk gecombineerd. Omdat ook de wind er nog was en we die nu mee hadden werden Dries, Sven, Mathijs & Daan H geïnformeerd om een keer hard van afstand te schieten. Op een gegeven moment weer een keurige aanval opgezet door de boys, toen de bal bij Dries kwam, die bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard op goal. Mede dankzij de wind vloog de bal in de goal. 2-1 dus! Je kon zien dat Irene de 2e helft enorm veel moeite had met de wind, zij kwamen nauwelijks meer aan aanvallen toe. Scheids floot af en Den Dungen wint deze nuttige oefenwedstrijd verdiend.

Mannen, blijf vooral combinatievoetbal opzoeken & het wordt nog een leuk seizoen met hopelijk veel punten. Ook de ouders vinden het dan een genot om naar jullie te kijken.