•

Den Dungen JO15-2

za 8 feb: Den Dungen JO15-2 - OJC ROSMALEN JO15-9 (2 - 1)

Na de ruime overwinning van vorige week waren de verwachtingen voor vandaag hooggespannen maar OJC Rosmalen was een geduchte tegenstander waar in het begin van het seizoen voor de beker nog van was verloren. Na een gelijkopgaande beginfase was het Den Dungen dat langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe trok. Max stuurde na ruim een kwartier spelen Mathijs weg met een prima pass en Mathijs liet de complete verdediging van OJC zijn hielen zien en scoorde met een bekeken schuiver in de lange hoek: 1-0.
De verdediging stond als een huis vandaag met Randy als betrouwbare sluitpost waardoor we weinig kansen weggaven. Kriek lanceerde net voor rust Mathijs die op fraaie wijze zijn tweede goal van de wedstrijd scoorde zodat we met een comfortabele 2-0 voorsprong gingen rusten.
OJC ging de tweede helft uit een ander vaatje tappen, de ploeg ging nog fysieker spelen dan voor rust en maakte het voetballen aan Dungense kant bijna onmogelijk. Het werd aan Dungense kant steeds onrustiger aan de bal en we kwamen nog zelden in kansrijke positie. OJC zette steeds meer druk, maar de boys hielden lang stand mede dankzij sterk verdedigingswerk van o.a. Bo en Niklas. Toch kon de tegengoal niet uitblijven en die kwam er ook zo’n 20 minuten voor tijd, 2-1 dus.
De slotfase was een spannende, voor de talrijke Dungense supporters was het af en toe billenknijpen want OJC speelde vol op de aanval en omdat Den Dungen het veld te lang maakte ontstond er steeds ruimte voor de tegenstander om er doorheen te voetballen. Met de inzet zat het echter wel snor vandaag. Met alles wat er in de jongens zat werd tot het laatste fluitsignaal gestreden om de overwinning en toen de scheidsrechter dan uiteindelijk af floot kon er gejuicht worden. Weer een overwinning en nog steeds bovenaan!
Randy, Lucas, Sem, Jens, Gijs, Niklas, Freek, Jur Lieuwe, Bo, Kriek, Max, Devin, Timo, en Mathijs, complimenten voor jullie inzet en vechtlust. Ga zo door, en wie weet wat er mogelijk is als jullie zo door gaan!

za 11 mei 13.15u Den Dungen JO15-2 - RPC JO15-3
za 18 mei 13.00u SV BLC JO15-3 - Den Dungen JO15-2

0386 Onder 15 Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase)