•

Den Dungen JO13-2

za 1 sep: Den Dungen JO13-2 - DAW JO13-2 (2-2)

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen en daarom speelden we vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen DAW JO13 -2 uit Schaijk. Eigenlijk stond er een beker wedstrijd op het programma, maar door omstandigheden word deze wedstrijd dinsdag avond pas afgewerkt. Na vorige week een herindelingstoernooitje gespeeld te hebben in Berlicum, moesten we vandaag dus weer vol aan de bak voor een hele wedstrijd! Eenmaal begonnen aan de partij ,bleek al snel dat DAW een geduchte tegenstander zou gaan worden.De eerste 15 a 20 minuten was het een genot om te zien hoe wij DURFDEN te spelen, het spel ging mooi gelijk op.Vooral met de nieuwe aanwinsten Yanick en Dirk lieten we zien dat we ook aanvallend mee konden doen! Uit 1 van de spaarzame counters van beide zijde, konden wij als eerste op voorsprong komen. Door een uitbraak over rechts, kon Dirk de bal voor geven. Maar net voordat de bal bij Freek terecht zou komen werd de bal geblokt en binnen getikt door een verdediger van DAW...1-0.Onze verdediging stond als een huis,met als uitblinker JENS.Maar op het einde van de eerste helft was er even een onoplettendheid (tje) en kon de spits van DAW via een slalom de 1-1 binnen tikken.

In de rust werden nog even de puntjes op de i gezet, en gingen we vol goede moed de tweede helft in. Het was goed om te zien dat we meteen het initiatief weer namen en de partij naar onze hand begonnen te zetten. Bijna de gehele tweede helft waren we te vinden op de helft van DAW. En er een aantal kleine kansen ontstonden. 1 van die kansen werd benut door wederom een nieuwe aankoop; namelijk Adam. Via een goede aanname en een passeerbeweging kon hij de 2-1 binnen schieten.Ook de 3-1 hing in de lucht ,maar helaas gingen deze doelpogingen er niet in. Het tegenovergestelde gebeurde, en DAW kon tegen de verhouding in toch nog de 2-2 maken. via een snelle counter, werden we op dat moment verrast.... en kon man van de wedstrijd: JENS de bal net niet meer onderscheppen.( DOMPERTJE). uiteindelijk was dit ook de einduitslag....

Ondanks het gelijk spel willen wij als leiding wel onze welgemeende complimenten overbrengen na het getoonde spel. Alles wat we gehoopt hadden, hebben we ook gezien. Vooral het vastzetten van de tegenstander en druk naar voren geven was zeer goed verzorgd. Ga zo door, en probeer dit vol te houden. En dan gaan we nog een zeer mooi seizoen te gemoed.

Voorheen deed Willie altijd een www tje, dat was zijn ding...Maar wij hebben besloten om het simpel te houden en de wedstrijd gewoon een cijfer te geven... bij deze is dat een DIKKE: 7,5 (bijna een 8)......Niet te hoog beginnen, hi hi hi hi hi

wo 8 mei 19.00u Den Dungen JO13-2 - Hedel JO13-1
za 11 mei 11.00u ST Alem/RKVSC/Heerewaarden JO13-1 - Den Dungen JO13-2
za 18 mei 11.30u Den Dungen JO13-2 - DBN'22 JO13-1