Den Dungen JO13-2

za 17 nov: Den Dungen JO13-2 - Zwaluw VFC JO13-4 (6 - 2)

Liever te laat dan nooit, hier toch het verslag van afgelopen zaterdag tegen Zwaluw vfc uit Vught. Doordat ik wat grieperig ben geweest moesten jullie er even op wachten...(nog bedankt voor de beterschaps wensen van iedereen).

Terug naar de orde van de dag; We konden weer eens een nieuw lid en team genoot verwelkomen,namelijk: Daniel Amiri. hopelijk gaat hij net zo veel plezier en passie beleven aan de sport zoals wij dat gewend zijn.
Met nog vier resterende wedstrijden te spelen in de competitie stond er vandaag op papier een relatief makkelijke wedstrijd voor de boeg. Niet dat we de tegenstander minder vinden ,maar hoe wij de laatste weken voetballen moeten we van iedereen kunnen winnen. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek het allemaal niet zo handig te gaan zoals verwacht!!! ( Toch iets van onderschatting). We waren niet gefocust en gedreven genoeg om er vol voor te gaan, de eerste tien minuten was het aankijken niet waard. Het leek wel of we met het verkeerde been uit bed waren gestapt. We deden maar wat en Zwaluw profiteerde daar optimaal van. Na 15 minuten stonden we daarom ook al achter met 0-2....Nadat Antoine wat aanpassingen toe paste in onze opstelling, gingen we zelf weer beter voetballen. Mede daardoor konden we nog voor rust de aansluitingstreffer maken via DIRK. Dit door een goede pass van YANNICK. Met deze stand dachten we de rust in te gaan, maar op slag daar van kwam er nog een splijtende Pass van JUR door het midden geloof ik,waardoor TIMO vrij baan had naar de goal van Zwaluw. Hij tikte de bal beheerst binnen, zodat het toch 2-2 werd en we iets relaxter aan de thee konden......

Na de eerste helft doorgenomen te hebben, begonnen we veel sterker aan de tweede. Binnen 5 minuten stonden we dan ook al weer voor met 3-2. Uit een corner van YANNICK stond onze FREEK op de juiste plaats om de bal binnen te tikken. Vanaf dat moment werd het een 1 richtings verkeer naar het doel van ZWALUW. Zij kwamen er niet meer aan te pas. Een paar minuutjes later maakte NICLAS de 4-2. In eerste instantie werd een schot van DIRK nog goed gekeerd door de keeper van Zwaluw, maar in de rebound tikte NICLAS hem binnen. De ban was gebroken, en was het nu maar zien hoeveel het nog zou gaan worden. Ondanks de vele kansen die we kregen, was het toch nog even wachten op de volgende goal. Deze werd wederom gemaakt door FREEK (SUAREZ) van Iersel. Doordat hij zeer goed stond op te letten bij het verkeerd uitverdedigen van de verdediging, kon hij zijn tweede van de dag binnen schieten... Ik vroeg op dat moment aan Antoine of hij hem kon wisselen, want in het begin van het seizoen ben ik met FREEK een weddenschap aan gegaan!!! Voor iedere goal die hij maakt kost mij dat een ,, BROODJE FRIKANDEL,, Ook een derde goal maakte hij nog, maar die kon ik nog weg werken als een buitenspelletje. HIHIHIHI.( kost me anders klauwen met geld zo,n zaterdag)....De uiteindelijke einduitslag van 6-2 kwam op het bord via YANNICK. In eerste instantie schoot hij hem op de paal, waardoor de keeper hem kon redden( teleurstelling van zijn kant). Maar doordat de keeper hem vervolgens weer in de voeten van YANNICK speelde( slechte uittrap) Liet hij deze tweede kans niet onbenut....Met nog een aantal minuten op de klok, creërden we nog wel een paar kansjes maar deze gingen er helaas niet meer in.......

Ondanks de winst willen we toch maar weer eens zeggen dat we sterk aan de partij moeten beginnen... Ook al is dit weer een makkelijke overwinning geworden, het had ook zo maar anders kunnen lopen. Met BMC, ODC en HELVOIRT nog voor de boeg( vooral die laatste twee) Kunnen wij nu al zeggen dat een zekere tweede plaats niet van zelfssprekend gaat worden....DUS BLIJF ALLES GEVEN, van de eerste tot de laatste minuut..Neem een voorbeeld aan het NEDERLANDS ELFTAL.....(afgeschreven ,maar toch eerste in de poule...). Al met al willen we deze wedstrijd toch nog waarderen met een 7....NORMAAL doe ik het niet MAAR: man van de wedstrijd waren in mijn ogen vandaag FREEK EN (VERRASSING)...GIJS. Deze gast heeft zonder echt op te vallen een zeer sterke wedstrijd staan te verdedigen. Niet iedereen ziet dat , maar het was mij wel opgevallen!!!