•

Den Dungen JO13-2

za 19 jan: Den Dungen JO13-2 - Rhode JO13-5

Vandaag was het dan weer zo ver, na een zeer goed 2018.moesten we het vandaag vriendschappelijk opnemen tegen Rhode jo13-5 en was het de bedoeling om 2019 wederom goed te beginnen. Na een zachte winterstop, was het vandaag weer na lange tijd een ijskoude dag(vriespunt). In het begin had iedereen er last van, en ook dat we een aantal weken niet gespeeld hadden. De eerste vijf minuten waren we nog niet over de middenlijn geweest, laat staan dat we bal bezit hadden. Niet dat Rhode nu zo sterk was,maar het samen spelen ging van geen kant...( balcontrole en overspelen) het was weer wennen. Desondanks was het niet Rhode ,maar wij die op een voorsprong kwamen. Yannick scoorde via een afstandschot de 1-0. Dit was 1 van de eerste kansen die we kregen en eigenlijk meteen raak schoten. Mede door deze meevaller gingen we steeds beter voetballen en kwam de goede feeling weer terug in ons spel. Helaas moesten we daarna wel nog even de 1-1 toestaan.Ondanks deze tegengoal, gingen we weer vol in het offensief om toch voor rust op een voorsprong te komen. Dit lukte dan een aantal minuten later dan ook via noë, hij scoorde de 2-1 uit een corner. Vanaf dat moment waren we weer de bovenliggende partij( zoals wij gewend waren in 2018). Het voetballen begon weer te lopen,en net voor rust kon wederom Noë de 3-1 binnen tikken via een goede steekpass van Yannick. Ook Devin en Niclas kregen nog kansen om de score op te voeren, maar helaas werden deze niet verzilverd.......

Na wat opgewarmd te zijn in de rust, gingen we weer fris en fruitig de tweede helft in. Al snel bleek dat we voor de rest van de wedstrijd geen problemen zouden hebben aan het team van Rhode. Want na een aantal minuten na het fluitsignaal van de tweede helft werd het al weer 4-1 via Yannick. In eerste instantie kreeg Dirk de kans om te scoren, maar door goed keeperswerk werd deze bal tegengehouden. Helaas voor de keeper kwam de bal wel voor de voeten van Yannick, zodat hij via de rebound kon scoren. Dat we zouden gaan winnen was op dat moment wel duidelijk, de vraag was alleen met hoeveel??? Met nog vijftien minuten op de klok, creërden we de ene na de ander mogelijkheid. Toch moesten we nog even wachten voordat wederom Yannick de 5-1 kon maken. Dit via een zeer goede voorzet over rechts van Niclas. Na deze goal was er ook een heeeeeeeeeeeeeeeeel klein smetje op de zoals gezegde vriendschappelijke wedstrijd. Jens kreeg helaas een gele kaart uitgereikt doordat hij net te laat was in een verdedigende actie en zijn tegenstander neer haalde ( Niet met opzet trouwens). daardoor kreeg hij een vijf minuten tijd straf. Maar zelfs met 10 man waren we sterker dan onze tegenstander. Met het naderen van het einde kon uiteindelijk Niclas nog een keer scoren en zo de einduitslag van 6-1 noteren.....

Heren we zijn met een zeer goede "KICK OFF" begonnen aan het nieuwe seizoen. Ga zo vooral door, zodat we op het einde kunnen zeggen dat we een zeer goed seizoen hebben gedraaid...... SUCCES.
GROETEN: Antoine, Erik en Ronnie.........

wo 8 mei 19.00u Den Dungen JO13-2 - Hedel JO13-1
za 18 mei 11.30u Den Dungen JO13-2 - DBN'22 JO13-1
wo 29 mei 19.00u ST Alem/RKVSC/Heerewaarden JO13-1 - Den Dungen JO13-2