•

Den Dungen JO9-1

za 7 okt: Schijndel JO9-2 - Den Dungen JO9-1

Den Dungen een maatje te groot voor Wilhelmina

4 november 2017 - Het eerste team van jongens onder negen van Den Dungen heeft vandaag een dikke overwinning behaald op het tweede team van Wilhelmina. Met 11-1 waren ze een maatje te groot voor het team uit ’s-Hertogenbosch.

De eerste helft begon heel kalmpjes aan. In het eerste kwartier viel maar een doelpunt. Kai had de bal mooi aangenomen en kwam alleen voor de keeper van Wilhelmina en maakte hem netjes af (1-0). Na het eerste kwartier maakte Wilhelmina de gelijkmaker vanuit een corner. Met uitverdedigen kwam de bal midden voor de doel en Wilhelmina scoorde (1-1).

Dit was toch niet de bedoeling, zag je de jongens denken. Opeens gingen ze harder lopen, de een-op-een-duellen winnen en beter overspelen. In vijf minuten maakten ze drie doelpunten. Jesse kreeg rechts voor de doel de bal en haalde snel uit. De bal eindigde linksboven in het dak van de goal (2-1). Zijn broer Kai maakte daarna de aanval af na een voorzet van Lucas (3-1). Dit succesvolle duo draaide vervolgens de rollen om. Met de rug naar het doel van Wilhelmina nam Kai een pass aan en draaide soepel met de bal om en tikte hem naar Lucas die scoorde (4-1).

Het gebeurt nooit dat een keeper in de wedstrijd een actie kan oefenen. Nu toch wel. Wilhelmina krijgt uit aan de zijkant. De speler dribbelt echter niet naar binnen of speelt hem af, maar schiet meteen op goal. En hard ook. Hij schiet met een mooie krul over keeper Abel van Den Dungen heen. De doel telt echter niet. De speler van Wilhelmina neemt nog een keer uit en schiet precies dezelfde bal na een kleine dribbel. Abel weet de bal met de toppen van zijn vingers over de lat te tikken. De ruststand is 4-1.

De tweede helft blijft Den Dungen fel. In de eerste minuut houdt de keeper van Wilhelmina een schot van Wiebe tegen, maar heeft hem niet vast. Lucas is alert en puntert hem erin (5-1). En weer een minuut later scoort Lucas bij de eerste paal vanuit een corner (6-1). Abel, die in de tweede helft in het veld is gaan spelen, scoort met een lage schuiver van tien meter (7-1). Kai scoort daarna met een mooie uitkap-actie (8-1) en een krullend schot van ver (9-1). Jesse staat in de tweede helft in het doel en keept goed. Meerdere keren houdt hij ballen tegen en komt goed uit.

Drie minuten voor het einde haalt Wiebe ongenadig uit vanaf de middenlijn. De bal spat van de lat af bij het doel van Wilhelmina. De bal stuitert onhandig neer voor de doel waar een verdediger hem per ongeluk in eigen doel tikt (10-1). In de laatste seconden scoort Lucas nog een keer met een boogje over de keeper (11-1). Lucas en Kai zijn topscoorders met beide vier doelpunten.

De geblesseerde Thom kon helaas niet meespelen, maar was er toch voor de wedstrijd en de teamfoto. Nick, Wiebe en Maarten hebben niet gescoord, maar wel heel goed en fel gespeeld.

za 11 mei 08.30u Den Dungen JO9-1 - SV BLC JO9-1
za 18 mei 08.45u Nulandia JO9-3 - Den Dungen JO9-1