•

Den Dungen 1

zo 1 okt: GVV 1 - Den Dungen 1 (1 - 0)

In Geldermalsen tegen GVV werd de wedstrijd door een penalty beslist: 1-0. GVV won voor de tweede keer; Den Dungen blijft vooralsnog puntloos.
Bij tijd en wijle speelde Den Dungen technisch vaardig, maar het ontbrak aan daadkracht voor het doel van de tegenstander. De goede wil was alom aanwezig, maar het was moeilijk voetballen tegen het fysiek sterke GVV. Loek van Grinsven stond aan de basis van enkele goede aanvallen, maar tot succes kwam het niet. De meest opwindende momenten ontstonden pas kort voor rust. Eerst raakt GVV de paal, terwijl iets later Herbert Maas dicht bij een doelpunt is en ook voor Den Dungen de doelpaal in de weg staat. Op slag van rust leidt een overtreding net binnen de zestien meter tot een strafschop voor de thuisploeg. Marcel van der Heijden schiet GVV naar 1-0. Na later blijkt, is hiermee ook de wedstrijd beslist. GVV is in de tweede helft nog het dichtst bij een doelpunt, maar tot twee maal toe wordt door de Dungense defensie op het nippertje redding gebracht. Vervolgens wordt het aanvalsspel van de Dungenaren ontregeld en biedt ook de opportunistische aanpak geen heil. De door GVV opgetrokken muur kan niet geslecht worden. Het vertrouwen in een goed resultaat in de komende wedstrijden is echter volop aanwezig. Puntenwinst kan zondag a.s. op bezoek bij de dorpsgenoten van SCI (aanvang 14.00 uur) zo maar aan de orde zijn.