•

Den Dungen 1

zo 3 dec: Beesd 1 - Den Dungen 1 (4 - 1)

Om niet te zeer naar de onderste plaatsen op de ranglijst gedrukt te worden, was winst in de uitwedstrijd tegen Beesd geboden. Het lukte Den Dungen helaas opnieuw niet om tot een goed resultaat te komen: 1-4.

Van meet af aan nam Beesd het initiatief en verwierf zich een veldmeerderheid mede ingegeven door strijdlust en duelkracht. Het gladde speelveld leek hierbij in hun voordeel. De thuisploeg kreeg diverse kleine scoringskansen, waarvan er eentje halverwege de eerste helft benut werd: 1-0. Den Dungen plaatste wat plaagstootjes, maar wist pas bij de eerste echt goed opgezette aanval te scoren. Vanaf links bereikte een voorzet van Jens van Grinsven de voor het doel opgedoken Reinier Groenendaal, die vervolgens doeltreffend uithaalde: 1-1.
In de tweede helft was Den Dungen de ploeg die de toon aangaf. Het spel was van dien aard dat er ook kansen gecreëerd werden. Bij de afwerking ontbrak echter de slagvaardigheid en soms ook een beetje geluk. Beesd kroop geleidelijk uit de verdediging en verscheen zodoende ook weer eens een paar keer voor het Dungense doel. Er kon geprofiteerd worden van twee verdedigingsfouten om een onoverbrugbare voorsprong te nemen: 1-3. In de slotminuut kwam de eindscore tot stand: 1-4.

De wil om te winnen is bij Den Dungen volop aanwezig. Het liefst doet men dat met goed verzorgd voetbal. Zondag a.s. kan men tegen het hooggeplaatste Alem laten zien dat men daartoe ook werkelijk in staat is! Zowel staf, spelersgroep als supporters vertrouwen op een goede afloop.