•

Den Dungen 1

zo 11 mrt: Buren 1 - Den Dungen 1 (1 - 1)

In de uitwedstrijd tegen Buren moest Den Dungen genoegen nemen met een puntje. Beide ploegen wisten ieder een keer doel te treffen: 1-1.

Zowel Buren als Den Dungen hebben de punten hard nodig. Om uit de onderste regionen weg te komen, wordt elke week gestreefd naar de volle buit. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, bleek eens meer. Vooral omdat het beide ploegen aan scorend vermogen ontbrak, bleef de teller op één doelpuntje per team staan. Buren had na twintig minuten spelen pech dat een strak ingeschoten bal op de paal belandde. Aan de andere kant zag Lars van Nieuwburg zijn inzet in het zijnet verdwijnen, terwijl Herbert Maas een goede kopkans niet wist te verzilveren.

Direct na rust drong Buren Den Dungen even terug. In die periode viel ook de openingstreffer. De ervaren en behendige spits Patrick van Arkel zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Vanaf dat moment kent Den Dungen een goede fase door nadrukkelijker de grip op de wedstrijd te pakken en met aanvallende ingestelde acties voor gevaar te zorgen. Na zeventig minuten valt de gelijkmaker als Marty van Grinsven op doel schiet en Herbert Maas de van de keeper terugkomende bal alsnog doeltreffend afmaakt: 1-1. Beide ploegen krijgen vervolgens nog mogelijkheden op de volle winst, maar het blijft bij een puntendeling. Gelet op het wedstrijdverloop kon daar uiteindelijk iedereen vrede mee hebben.