•

Den Dungen 3

zo 24 sep: BMC 3 - Den Dungen 3 (1 - 2)

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het seizen, met daarin meteen derby op het programma: op bezoek bij BMC 3. Het 3e begon goed aan de wedstrijd, ondanks dat de meeste gewend waren om op dit tijdstip nog in bed te liggen. Den Dungen had het betere van het spel en zodra BMC de bal had schoten ze hem zo hard mogelijk weer terug naar onze verdediging. Na een minuut of 20 voetballen was het Rob die met een heerlijke pegel in de kruising eindelijk de ban wist te breken en Den Dungen op een verdiende 0-1 voorsprong zette. Na de 0-1 kwam BMC beter in de wedstrijd en kregen zodoende ook meer kansen, maar net voor rust wat het Marijn die na een goede steekbal van Yannic één op één met de Balkumse keeper kwam en de bal tegen het net schoot. 0-2 en tevens rust. Na de thee was het BMC dat druk ging zetten en al snel 1 op 1 achterin ging spelen om iets te forceren. De Dungense defensie hield echter goed stand en kregen via enkele counters de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien, alleen dit gebeurde niet. Uiteindelijk moest Luuk in de 90e minuut toch nog een bal uit zijn doel vissen en waren de laatste paar minuten billenknijpen. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot en gingen de 3 dikverdiende punten mee naar Den Dungen. Een goede start van het seizoen die we volgende week voort kunnen zetten als de mannen uit Orthen op bezoek komen.