•  

Trainingen

Het is de laatste tijd triest gesteld met het verloop van wedstrijden en trainingen. Wij realiseren ons maar al te zeer dat onze leden op zaterdag en zondag graag hun partijtje spelen, maar ook in de aanloop naar die wedstrijden de nodige trainingsarbeid willen verrichten. Helaas kon noch het een, noch het ander in de afgelopen weken doorgang vinden. Het weer was de spelbreker!

Niemand bij onze club is ermee gebaat dat de structuur van trainingen, wedstrijden en de organisatie daar omheen in de war gebracht wordt. En toch gebeurt dat tegenwoordig vanwege de slechte weersgesteldheid regelmatig.

We mogen in dit opzicht best eens stilstaan bij de extra inspanningen die afgelastingen eisen van een aantal functionarissen bij onze vereniging. Wekelijks moet er toch een programma zijn, de terreinen moeten gewoon in orde gemaakt worden, het clubblad verschijnt, de tegenstanders dienen geïnformeerd te worden en ga zo maar door! Gelukkig kunnen wij bij onze vereniging rekenen op een stel flexibele personen die in het belang van onze leden bereid zijn zich te schikken in wat komen gaat bij een afgelasting! Als wedstrijden niet doorgaan, zijn toch de gehele dag mensen van onze club in touw om het een en ander te regelen. Datzelfde geldt voor de trainingen. Het liefst willen we natuurlijk dat al onze teams hun trainingsoefeningen afwerken op het trainingsveld, maar helaas zijn we vanwege de extreme weersomstandigheden soms genoodzaakt op zoek te gaan naar alternatieven.

De mensen van onze commissie Faciliteiten (we mogen in dit verband ook wel eens de naam van Marcel van Krieken noemen!) doen er alles aan om het eenieder naar de zin te maken. Er worden oplossingen gezocht om uit te wijken naar andere complexen of ons trainingsveld wordt gesleept om de bespeelbaarheid te bevorderen. Alle inspanningen ten spijt is het niet altijd mogelijk de trainingen door te laten gaan. Bij het spelen en trainen op een keiharde of supernatte ondergrond is de veiligheid van onze leden in het geding. Soms is het dus onverantwoord om te trainen en te voetballen!

Zoals gezegd doen we er bij onze voetbalclub alles aan om toch zoveel mogelijk alles door te laten gaan, maar we hebben het niet altijd zelf in de hand. En mocht er nou toch nog eens een training afgelast worden, dan zijn begeleiders ook zelf wel zo inventief om zich te bedenken dat de conditie ook op peil gehouden kan worden met het lopen van rondjes over het asfalt of de dijken! Niet ieders favoriete sport, maar wel een verantwoord (mits goed en zichtbaar gekleed) alternatief! We hopen op betere tijden en op een beetje begrip….!

Terug naar het overzicht