•  

Dank aan onze vrijwilligers

Tijdens de “vrijwilligersmiddag” op 28 mei 2006 werden onze vrijwilligers (ongeacht functie of tijdinvestering) dank gezegd voor de manier waarop zij (gesteund door het thuisfront) in het afgelopen seizoen onze vereniging in het algemeen en onze leden in het bijzonder tot steun geweest zijn

Beleidsplannen, regelingen, procedures, afspraken. Bestuurlijk zijn we er maar druk mee. Vanuit de commissie Voetbalzaken werd een op maat gesneden beleidsplan gepresenteerd dat direct te maken heeft met onze primaire doelstelling, namelijk voetballen. Wedstrijdzaken zorgde voor een opleidingsplan voor scheidsrechters, de mensen van de commissie Financiën werkten aan een herziening van de administratieve organisatie, de Commissie Communicatie heeft een doordacht communicatieplan en actualiseerde het vrijwilligersbeleid, Faciliteiten was bijzonder druk met de privatisering en het opknappen van gebouwen en terreinen en onze Nevenactiviteitencommissie had weer een zeer passende activiteitenkalender.

Bestuurlijke zaken die bedacht en gepland worden, maar wel om een voor onze vereniging passend uitvoering vragen. En daarvoor staan elke dag van de week vrijwilligers klaar! Bereid om vanuit hun eigen taakopvatting en met hart voor de zaak het onze leden zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Van groot belang hierbij is dat zoiets gebeurd in een goede sfeer. Die goede sfeer die creëren we gezamenlijk met elkaar. Niet te moeilijk doen, maar ook al zijn we amateurs toch zo

“professioneel” mogelijk onze vrijwilligerstaak uitvoeren. Je hoeft daarbij geen alleskunner te zijn. Laat je ondersteunen, maak gebruik van de opleidingen die we aanbieden, maar steek vooral elkaar de helpende hand toe.

Tevreden mensen in een goed functionerende organisatie leveren vakwerk en hebben als zodanig ook voldoening van dat werk.

Gelukkig krijgen wij bij onze voetbalclub nog steeds voldoende mensen op de been om de club draaiende te houden. Er is mede vanwege het ontwikkelde vrijwilligersbeleid nog steeds voldoende instroom van nieuwe mensen. Ook jonge mensen uit eigen club. Laat ook nu weer zien dat we er vooral voor die jongeren zijn om ze te helpen bij hun mooie taak, zodat ook zij plezier beleven aan deze mooie hobby en zodoende behouden blijven voor de club.

Uiteraard stoppen er ook altijd mensen. Om de voor hen moverende redenen. Werk, studie of eens even iets anders. Ook dat moet kunnen. Diegenen die hun vrijwilligerswerk bij onze club beëindigd hebben, danken we hartelijk voor hun inzet. Voor hen geldt natuurlijk dat er altijd weer een rentree gemaakt kan worden. Men krijgt op het huisadres nog een persoonlijk attentie overhandigd.

Tot slot een verzoek aan diegenen die menen ten onrechte geen persoonlijke uitnodiging te hebben ontvangen: neem s.v.p. contact op met de commissievoorzitter waarvoor je de werkzaamheden hebt verricht. Onze systemen zijn blijkbaar nog niet zo goed op elkaar afgestemd dat bij het uitnodigen van vrijwilligers miscommunicatie voorkomen kan worden. Onze excuses als er op dit gebied iets misging. En nogmaals: meldt je even, dan maken we het alsnog in orde!

Het bestuur is ervan overtuigd dat er ook in het nieuwe seizoen met evenveel bezieling, inzet en betrokkenheid voor onze club gewerkt wordt!

Terug naar het overzicht