•  

7 vragen aan Brain van der Steen

Naam: Brian van der Steen

Leeftijd: 28

Favoriete positie: Laatste man

Elftal: 2e

Favoriete club: PSV

Favoriete speler: Phillip Cocu (PSV)

De achtentwintig jarige verdediger is één van de routiniers in de verder piepjonge selectie van Henry van Alebeek. Al 23 jaar lang voetbalt de huidige laatste man van het tweede bij Den Dungen. Een kennismaking met Brian van der Steen.

1) Je bent één van de oudere spelers in de selectie, hoe is het om met zo’n jong team te spelen?

Het wordt moeilijker; je wordt toch ouder en het wordt allemaal conditioneel zwaarder. Ik heb altijd in de standaardelftallen en in de selectie gespeeld, daar was ik altijd middenvelder, maar dan moet je meer lopen, en dat gaat moeilijker. Met mijn vrije rol als laatste man ben ik blij; je hebt een geheel overzicht over het veld als laatste man en ik vind het van midden uit makkelijker voetballen dan van de zijkanten.

(Lacht) Of het mijn laatste jaar is in de selectie weet ik niet, dat zeg ik elk seizoen.

2) Hoe belangrijk is gezelligheid voor jou?

’t Begint met gezelligheid, winnen hoort erbij. Wat je ziet met zo’n jong team is dat het erg gezellig is als we drie wedstrijden winnen, maar als we er drie verliezen gaan de koppies hangen, dat is jammer.

3) Denk je dat voetbal leeft in Den Dungen, word je wel eens op

straat aangesproken?

Voetbal leeft volgens mij niet echt in Den Dungen. Het is langs de lijn wel druk, maar in de kantine niet echt. Ik ben wel eens aangesproken over een wedstrijd, toen ik nog in het eerste speelde, maar niet vaak nee. In de kantine word ik wel eens aangesproken over een goede wedstrijd, maar de laatste tijd wat minder. (Lacht) Misschien komt dat doordat ik de laatste tijd ook niet zoveel goede wedstrijden gespeeld heb.

4) Omschrijf je eigen spel eens in vier woorden:

Ik heb inzicht denk ik, een aardige pass in de benen, kan redelijk koppen en ben lichamelijk sterk. Ik heb een erg kort lontje in het veld, maar dat wordt minder erg hoe ouder je wordt.

5) Kijk je veel sport op tv?

Ik kijk eigenlijk alles behalve atletiek. Uiteraard volg ik het voetbal ook, af en toe zit er een saaie wedstrijd tussen, maar tis maar dat er iets aan staat.

6) Even iets anders dan sport; ga je stemmen volgende maand?

Ik denk niet dat ik ga stemmen; ik heb helemaal geen vertrouwen in de politiek. Dat komt door de manier waarop het nu gaat in Nederland.

7) En tenslotte; waar kunnen ze jou altijd voor wakker maken?

(Lacht) Dit ga ik horen van de jongens, maar voor eten kan je me altijd wakker maken.

Terug naar het overzicht