•  

7 vragen aan Rens vd Heijden

Naam: Rens vd Heijden

Leeftijd: 21

Favoriete positie: Rechtshalf

Elftal: 1

Favoriete club: Ajax

Favoriete speler: Francesco Totti (AS Roma)

Hij voetbalt vanaf zijn vijfde bij Den Dungen en doorliep vanaf de F3 alle standaardelftallen met succes. Naast het voetballen is hij druk met zijn studie Management Economie en Recht (MER) in Den Bosch, een kennismaking met de huidige linksback van het eerste; Rens vd Heijden.

1) Je favoriete positie is rechtshalf, maar je speelt linksback, hoe zit dat?

In de jeugd speelde ik altijd op het middenveld, maar nu ben ik een verdediger. Middenvelder heeft wel mijn voorkeur; als aanvaller ben je voornamelijk aanvankelijk van de ballen die je krijgt, en als verdediger hou je vooral ballen tegen, op het middenveld ben je het meest betrokken met het spel, het middenveld is eigenlijk het belangrijkste.

2) Hoe is de sfeer in de selectie, zijn jullie één grote groep, of is er een groot onderscheid tussen de spelers van het eerste en het tweede?

De sfeer onderling is goed; we zijn één groep. We trainen op dinsdagen vaak samen en ook in de voorbereiding doe je vrijwel alles samen. Bovendien ken je de spelers uit het tweede ook goed, maar zo’n wedstrijd als tegen CHC of Zoelen trekt het team nog meer naar elkaar. Je wordt een eenheid. We zijn een jonge groep en de meeste spelers uit de selectie ken je al uit de jeugd, we zijn bijna een vriendenteam.

3) Wat vind jij belangrijkste in een team?

Samenwerken. Het team belang moet voorop gesteld worden. Gezelligheid speelt daar ook een rol in; dat maakt het team sterk en dan ben je bereid een metertje meer te lopen voor elkaar binnen het veld, als het buiten het veld goed zit.

4) Je noemde het al, de wedstrijd tegen Zoelen, heb jij een korte lont in het veld?

Ik maak me niet druk om wat te tegenstander doet, dat heb ik binnen het veld, maar ook daarbuiten. Als een vriend van mij ruzie gaat zoeken met iemand, dan ga ik hem niet helpen, als hij lastig gevallen wordt natuurlijk wel!

5) Stap je veel, ook op dagen voor wedstrijden?

Buiten het voetbal om stap ik veel met vrienden, ook op dagen voor wedstrijden, maar dan hou je wel maat natuurlijk. Je bent jong dus je wilt stappen, maar ik hou er wel rekening mee.

6) Behalve stappen, doe je nog andere dingen buiten het voetballen?

Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding (MER) dus ik loop stage, en ik werk bij de ING. Voor de rest heb ik het redelijk druk, dus ik volg op televisie eigenlijk alleen de grotere sportevenementen zoals de Tour de France of zo en ik kijk veel voetbal. Politiek en zo volg ik niet echt, maar voor de verkiezingen verdiep ik me wel in de verschillende partijen. En ik zaalvoetbal met vrienden, de trainer vind het goed zolang ik geen blessures op loop.

7) Waar kan jij altijd voor wakker gemaakt worden?

(Herhaalt de vraag)Voor een goede pot voetbal kan je me altijd wakker maken.

Terug naar het overzicht