•  

Ter herinnering aan Henk Smits...

Tot aan het begin van het nieuwe seizoen was Henk Smits nog een vaste bezoeker van het sportpark Jacobskamp. Sinds enkele maanden kon hij de voor hem zo vertrouwde gang naar zijn geliefde stek niet meer maken, omdat hij ernstig ziek was.

Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat Henk op 8 november 2006 op 75 jarige leeftijd was overleden.

Henk hield van de voetbalsport, waarbij in het bijzonder onze club zich in zijn warme belangstelling mocht verheugen. Hij was een graag geziene gast op ons sportpark, dat hij tientallen jaren lang bezocht voor het bijwonen van de trainingen en het bekijken van jeugd- en seniorenwedstrijden. Op zondag was hij een vaste bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal. In zijn stereotype houding – leunend op de afrastering- sloeg hij het spel van zijn favorieten met een positief kritische blik gade. De clubmensen hadden graag met hem te doen. Men waardeerde zijn eenvoudige en ongecompliceerde opstelling. Hij was gemakkelijk in de omgang en altijd in voor een geintje.

Bovendien beschikte hij over de juiste instelling om op vrijwillige basis de belangen van onze voetbalvereniging te dienen. Met een flinke dosis inzet heeft hij jarenlang geholpen met het belijnen van de velden en met het schoonhouden van de kleedlokalen en het clubhuis. Daarbij was hij erg loyaal naar zijn medevrijwilligers. Tijdens de laatste bezoekjes die we namens onze voetbalvereniging aan hem aflegden, bleef hij zijn betrokkenheid voor onze club tonen.

We zijn Henk veel dank verschuldigd voor de manier waarop hij zich verdienstelijk gemaakt heeft voor onze vereniging. Tijdens het afscheid in onze Dungense kerk stond een foto van Henk geplaatst op de groen witte verenigingsvlag.

Een symbool van verbondenheid met RKVV Den Dungen!

Terug naar het overzicht