•  

7 vragen aan Berry Bijnen...

Naam:Berry Bijnen

Leeftijd: 24

Favoriete positie: Keeper

Elftal: 2

Favoriete club: PSV

Favoriete speler: Luc Nillis (ex-PSV)

Door mede Gestelnaar Willie van Hout werd hij in de Dtjes tussen de palen geplaatst. Sinds dien was de ster van de keeper van het tweede rijzende en vanaf de B1 doorliep hij de meeste standaardelftallen. Zijn favoriete speler is Luc Nillis omdat hij nooit iets gemeens deed en iedereen, zelfs tegenstanders hem mochten. Zelf is Bijnen, zoals hij bekend staat in Den Dungen, iets minder rustig in het veld; “het is mijn geluk dat ik niet in het veld sta, dan kan ik minder schade aanrichten bij vervelende tegenstanders.” Een kennismaking met Berry Bijnen!

De weg die Den Dungen de laatste jaren in geslagen is door jonge trainers voor de lagere jeugdelftallen te plaatsen bevalt Berry wel; “je kan je nog ’t beste herinneren wat je leuk vond op die leeftijd. Je kunt ook nog makkelijker met ze meepraten, dat gaat veel moeilijker als je zestig bent of zo, en natuurlijk heb ik een fijne medetrainer, dat helpt ook altijd.”

Een routine heeft Berry niet; “ik ben altijd een bietje te laat, dus ik ben al blij als ik mijn schoenen op tijd aan heb voor de wedstrijd. Een beetje bijgeloof heb ik wel; ik raak altijd eerst de paal aan, dan de lat en dan de andere paal, en toen Bart van de Boogaard nog in het tweede speelde gaf ik hem altijd eerst een hand voor de wedstrijd.” Een verschil in kwaliteit tussen de eerste twee elftallen van het keurkorps van Den Dungen merkt Berry wel, maar buiten het veld is het volgens hem “één grote groep, we zijn echt vrienden. En dat is belangrijk, je begint namelijk te voetballen om je plezier. Maar misschien missen we daardoor in het tweede wel echte leiders.” Berry zou dan ook nooit overstappen naar een andere club, hij speelt sinds zijn zevende voor de club en vindt dat hij te veel binding heeft met de vereniging.

Erg actief binnen andere takken van sport is Berry nooit geweest; “ik heb ooit wel eens de gele slip behaald met judo, maar daar houdt het mee op. Ik volg wél andere sporten op tv; de belangrijke sporten of iets met Nederlanders.

Voetbal kijk ik ook veel, sowieso de thuiswedstrijden van PSV en af en toe een uitwedstrijdje dat ik mee ga.” De recente ongelukken van Didulica (keeper van AZ) en Cehc (keeper van Chelsea) maken Berry niet bang; “daar denk ik helemaal niet aan, moet je ook niet doen, en ik heb al twee keer mijn neus gebroken met keepen, vandaar dat ‘ie zo schuin staat.”

Zijn sterkste punt vindt Berry zelf één op één met een speler; “één op één tegen een speler, zoals met een penalty, kan je eigenlijk niet verliezen, je kunt alleen maar winnen, terwijl de speler eigenlijk alleen maar kan verliezen.”

“Waar kunnen ze mij altijd voor wakker maken?” Herhaalt Berry de laatste vraag van het interview; “ze kunnen me altijd wakker maken om me te vertellen dat ik nog eventjes mag blijven liggen, anders hoef je me niet wakker te maken.”

Terug naar het overzicht