•  

7 vragen aan Daan Hairwassers...

Naam: Daan Hairwassers

Leeftijd: 23

Favoriete positie: Linkshalf

Elftal: 1

Favoriete club: Ajax

Naast voetballer in het eerste is hij ook een begenadigt tennisser. Hij voetbalt vanaf de Dtjes en is sindsdien niet meer weg te denken uit de standaard elftallen van Den Dungen. Zijn eigen spel omschrijft hij met de woorden: “loopvermogen, voetballend vermogen, inzicht en tweebenig.”Het leven van deze halfspeler staat in het teken van sport; hij is dan ook docent gym op een middelbare school in Helmond, een kennismaking met Daan Hairwassers.

De keuze voor het vak sportdocent én sportmasseur was een logische voor Daan; “ik was altijd al bezig met sport na school, bovendien is het werken met die jonge mannen erg leuk. Ik heb altijd veel gesport, tennis en voetbal vooral en verder maak ik veel lol met vrienden; stil zitten kan ik gewoon niet.” Als hij niet op het grasveld bezig is, is hij wel aan het dollen op een tennisveld of op de harde ondergrond van een zaalvoetbalzaal.

Door al die bezigheden heeft hij geen tijd meer om training te geven; “ik heb zelf wel training gegeven, maar nu heb ik daar gewoon geen tijd meer voor. Goede begeleiding van jonge spelertjes is belangrijk, jonge jeugdtrainers gaan we lang mee, maar de club moet wel de kwaliteit behouden.”

Gezelligheid staat voor Daan voorop, maar; “ik ben wel prestatiegericht; als wij dertig wedstrijden slecht voetbal spelen maar wij winnen alle dertig, dan ben ik dik tevreden, maar goed voetbal met drie punten zien we natuurlijk het liefste!”

In de selectie voelt hij zich prima op zijn plaats; “vrienden van de afgelopen jaren komen nu langzaam weer terug bij mij in het team, we zijn écht één ploeg,” benadrukt hij. Plezier en gezelligheid zijn volgens Daan twee sterke punten om een team te vormen.

Relativerend zegt hij; “we willen allemaal wel een metertje extra lopen voor elkaar, maar in de jaren hiervoor hadden we echt een hiërarchie binnen en buiten het veld, doordat we nu zo’n jonge ploeg

hebben is dat veel minder, voor de ploeg als geheel is dat prima, maar we missen soms een leider in het veld.”

“Wat me opvalt is dat er meer supporters langs de lijnen staan dan voorgaande jaren, ik denk dat het vooral komt doordat we spelen met een selectie dat bestaat uit jongens van binnen de club. Dat betekent niet dat ik op straat of in de supermarkt aangesproken wordt, maar er wordt wel over gepraat. Zo’n wedstrijd als tegen Zoelen is natuurlijk geen goede reclame tegenover de supporters, want daar komen ze niet voor, maar voor ons was die wedstrijd een leermoment. Hoewel ik niet vind dat de oorzaak bij Den Dungen lag, het had niet moeten gebeuren,” aldus Daan.

Waar kunnen we Daan altijd voor wakker maken? “Pff. Voor een broodje boerenomelet speciaal door ons mam gemaakt”.

Terug naar het overzicht