•  

7 vragen aan Pim de Kok...

Naam: Pim de Kok

Leeftijd: 20

Favoriete positie: Rechtsback

Elftal: 2e

Favoriete club: Ajax

Favoriete speler: Hatem Trabelsi (Manchester City)

Met op de achtergrond de bekerwedstrijd Ajax-ADO - waardoor de aandacht van geïnterviewde en interviewer redelijk vaak afgeleid wordt - vindt dit gesprekje plaats. Hij is van ‘nature’ een rechtsback, maar wordt de laatste tijd vooral ingezet als back aan de andere zijde van het veld. Hij is twintig jaar, is bezig met zijn laatste jaartje ICT en wil daarna iets totaal anders doen; Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Een kennismaking met…Pim de Kok

Waarom Trabelsi?

Ik vind het een fijne speler, verdedigend gezien dan he, het is een goede back. In de F en in de E hadden we nog geen posities, maar verder heb ik altijd in de verdediging gevoetbald.

ICT is iets totaal anders dan de opleiding SPH, waarom wil je dat gaan doen?

ICT is eigenlijk niets voor mij; ik wil gewoon zo snel mogelijk die opleiding afmaken en snel iets anders doen. Ik wil geen kantoor baantje, dat is nietsvoor mij. Ik denk dat ik SPH ga doen, maar ik weet het nog niet zeker, ik wil me eerst goed orienteren voor ik weer een verkeerde keuze maak.

Is je studie een beetje te combineren met het voetballen?

Door mijn stage heb ik niet zoveel tijd meer om dingen te doen buiten de selectie bij de voetbalclub; ik ben wel trainer geweest, maar nu vlag ik af en toe een beetje bij de A2 als ik tijd heb, maar als ik meer tijd heb, zou ik wel lekker willen ballen met die jongens.

Zou je niet lager willen voetballen, om zo meer tijd te hebben?

Ik heb er wel aangedacht om lager te gaan voetballen, maar ik wil toch wel een beetje op niveau voetballen, ik denk dat er een groot verschil zit tussen hoog en laag. En wat hoger voetballen is beter voor je conditie.

Lig je wel eens overhoop met de coach?

Ik heb wel eens een meningsverschil met de trainer ja. Hij wil dat we op zaterdag wat rustiger aandoen, maar plezier gaat bij mij boven voetballen. Natuurlijk wel presteren, maar niet ten koste van verschil. Ik snapte trainer wel, maar je bent maar één keer jong.

Hoe was de overstap van de A1 naar de selectie?

Ik moest erg wennen aan mijn tegenstanders; ze zijn ouder, meer ervaren, en er wordt meer fysiek gevoetbald dan in de A1; je hebt niet zoveel tijd. Daar heb ik wel even aan moeten wennen.

Waar kunnen ze jou voor wakker maken?

(Na even nadenken;) Een Mexicano Mayo

Terug naar het overzicht