•  

7 vragen aan Maikel Willems...

Naam: Maikel Willems

Leeftijd: 20

Favoriete positie: Linksbuiten

Elftal: 1ste

Favoriete club: PSV

Favoriete speler: Arjen Robben

Vanaf zijn jonge jaren bij de F-jes was deze geboren en getogen Dungenaar al te vinden op de voetbalvelden van RKVV Den Dungen. Hij is een derdejaars bij de opleiding Installatie Technieken in Eindhoven en komt uit een rasechte voetbalfamilies, met neefjes in enkele standaardelftallen van Den Dungen.

Een kennismaking met…Maikel Willems.

Maikel wordt wel eens aangesproken bij de Jumbo over zijn spel, maar hij heeft het gevoel dat de prestaties van Den Dungen toch niet bij iedereen heel erg leven; “misschien heeft het te maken met het weer, maar ik heb het idee dat het toch niet zo heel veel leeft in Den Dungen. Gelukkig komen onze vaste supporters wel opdagen. Of ik beter speel als er meer supporters zijn? Beter zou ik niet zeggen, maar je wilt wel meer je best doen als er meer supporters langs de lijn staan, daar doe je het immers voor.”

De linkerflankspeler van het eerste voelt zich prima op z’n gemak in de selectie. “Er hangt een goede sfeer, de selectie vind ik gewoon de selectie; natuurlijk zijn we op wedstrijddagen wel een eerste en een tweede elftal, maar tijdens trainingen zijn we één groep. Er zitten hier veel bekenden en vrienden van me, goede sfeer is erg belangrijk. Ik zou niet zoals Zoelen elke wedstrijd tegen een andere tegenstander aan willen schoppen.”

Aan weggaan denkt de twintigjarige dan ook nog lang niet; “ik zou alleen weggaan als er een club komt die bij mij past en als je zeker weet dat je speelt, anders heb je er niets aan, maar nu wil ik, nog, niet weg hier.”

“We hebben een jong team, maar ook veel plezier,” Maikel plaatst echter een kanttekening; “maar zoals tegen Zoelen missen we misschien de ervaring van een ouder iemand, die het rustig kan houden, misschien mis je dat dan.”

Maikel vertelt dat hij heel erg baalde van het verlies tegen Zoelen; “we hadden die wedstrijd niet hoeven verliezen, maar er waren bepaalde spelers bij die het gewoon verziekten. Ik had liever gewonnen van Zoelen en dan verloren van CHC dan dit verlies tegen Zoelen. Ik vind de beker minder belangrijk dan de competitie, al leer je veel van bekerwedstrijden, omdat je vaak tegen sterkere tegenstanders speelt,” legt Maikel uit. “Ik zou nooit iemand uitlokken, ik vind dat ik redelijk wat respect heb naar andere spelers in het veld.

De laatste vraag bezorgt Maikel wat problemen; waar kunnen ze hem voor wakker maken? Aanvoerder Peter Verhoeven schiet hem te hulp: “ze kunnen jou toch altijd wakker maken voor goede seks?” Lacht hij, “ja,” knikt Maikel, “maar geen seks voor de wedstrijd he!”

Terug naar het overzicht