•  

7 vragen aan Peter Verhoeven...

Naam: Peter Verhoeven

Leeftijd: 26

Favoriete positie: Nog navragen

Elftal: 1ste

Favoriete club: Ajax

Favoriete Speler: “Nu Nedved, vroeger zag ik Van Basten natuurlijk graag.”

Hij is één van de weinige binnen de huidige selectie van Den Dungen die oud genoeg is om Marco van Basten nog ‘live’ te hebben zien spelen. Oud vindt hij zich niet met zijn zes en twintig jaren, hij studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en liet Den Dungen een jaartje zonder zijn leiding achter om af te studeren in Japan. Hij komt uit Oss en zijn eigen spel omschrijft hij als “Agressief- kopsterk- goede mentaliteit- verdedigend.”

Een kennismaking met…Peter Verhoeven.

1. Je omschrijft je eigen spel als agressief, leg eens uit.

In het veld heb ik wel een kort lontje, de stoppen slaan niet echt bij me door, maar ik kan me soms wel erg druk maken over de scheids. Soms kan je niet eens met zo’n man praten! Ik heb meer een kort lontje met mijn mond dan met mijn voeten.

2. Waarom ben je eigenlijk van Oss naar het metropool Den Dungen getrokken?

Doordat ik hier een vriendinnetje kreeg, en nog steeds heb, begon ik hier nadat ik een jaartje geblesseerd was geweest. Dit is nu mijn vierde seizoen hier, in het begin was het natuurlijk wennen voor me, maar ik ben meteen al goed opgevangen door de mensen hier. Ik heb nooit het gevoel gehad buiten de groep te staan.

3. Zijn er grote verschillen tussen de selectie van nu en vier jaar geleden?

Qua mentaliteit zijn we denk ik beter geworden, een team met minder ervaring geeft af en toe ook wedstrijden weg, misschien helpt meer ervaring wel, maar ik denk dat we drie jaar geleden in zo’n wedstrijd als tegen Waddenooijen wel een tegengoal hadden geïncasseerd.

4. Bestaat er een grote afstand tussen de jonge selectie en de oude technische staf?

Ik vind het wel mee vallen, ik heb nog met Mark, d’n Flipper en Marco samen gevoetbald, dat is leuk. Ik denk dat het goed is om met zulke ervaren spelers voor zo’n jonge groep te zetten. Het is ook fijn om met hen te praten; ze weten wat leeft in zo’n groep, iedereen kent hen al en ze komen van binnen de club.

5. Wat is er zo leuk aan Den Dungen?

Iedereen kent elkaar hier, nagenoeg iedereen in deze selectie, op mij na, is een Dungenaar, bij Magriet (zijn jeugdclub) werden veel jongens van buiten aangetrokken. Nee, ik zou niet terug willen. Anderhalf seizoen geleden hebben ze me wel een keer gevraagd, en toen heb ik ze afgewezen.

6. Dus je zou nooit overstappen?

(Lachend)Nee, maar mijn manager Marco (van Hammond) zou dat vwel zien zitten, hij gaat alleen voor het grote geld.

7. Waar kunnen ze jou voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor.

Terug naar het overzicht