•  

Nieuwe trainers: Stephan Sijbers en Freek van Zandvoort

Vertrek Trainer Henry van Alebeek en assistent trainer Mark van de Steen.

Op 14 december 2006 werd in samenspraak met de Commissie Voetbalzaken en de technische staf selectie aan de spelersgroep medegedeeld dat Henry van Alebeek op het einde van het seizoen v.v. Den Dungen gaat verlaten en aan de slag kan bij 2e klasser HVCH.

Ondanks het feit dat onze vereniging met Henry op vele fronten een absolute vakman in huis heeft, zeer tevreden is over de samenwerking en daardoor graag nog verder met hem wilde, respecteren we zijn besluit en wensen hem samen met de selectie nog héél veel succes in het resterende maanden van dit seizoen.

Naast het aangekondigde vertrek van onze hoofdtrainer kwam daarbij dat assistent hoofdtrainer Mark van de Steen eveneens aankondigde dat hij v.v. Den Dungen op het eind van dit seizoen verlaat. Mark die op vele fronten actief is bij onze vereniging heeft bewust deze keuze gemaakt om zich verder te kunnen ontwikkelen als trainer. Mark gaat eveneens aan de slag bij HVCH.

Wij respecteren ook Mark zijn besluit maar werden tegelijkertijd opgezadeld met een groot probleem v.w.b. opvolging.

De commissie voetbalzaken heeft daarna met verschillende geledingen overleg gehad over mogelijke opvolging en zijn aan de hand van een trainersprofiel zelf zeer actief gaan werven. Als een van de kandidaten kwam naar voren de huidige trainer van HVCH Stephan Sijbers. Uit de verschillende gesprekken met de kandidaten bleek hij unaniem het meest geschikt om de openstaande vacature bij v.v. Den Dungen in te vullen en de ingeslagen weg te vervolgen. Afgelopen woensdag 10 januari 2007 is dan ook in aanwezigheid van voorzitter Mari van Grinsven een éénjarig contract ondertekend.

Nieuwe hoofdtrainer Stephan Sijbers en assistent trainer Freek van Zandvoort.

Stephan Sijbers, 35 jaar is woonachtig in Nistelrode. In het dagelijks leven is hij transport- coördinator bij Christiaan Salvesen in Boxtel. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Zijn actieve voetballoopbaan is begonnen bij SV Venray. Vanaf zijn 16e speelde hij daar in de hoofdmacht (hoofdklasse C) en bleven zijn talenten niet onopgemerkt bij Fortuna Sittard. Na enkele jaren betaald voetbal gespeeld te hebben keert hij na veel blessureleed terug bij SV Venray.

Vervolgens heeft hij nog een jaar bij Panningen (hoofdklasse C) en SV Straelen in de Oberliga gevoetbald. Ondertussen volgt hij de CIOS opleiding in Sittard en behaald daar zijn trainer / coach I diploma. Stephan Sijbers heeft stage gelopen bij de jeugdopleiding van PSV en heeft daarnaast getraind als hoofdtrainer bij SV Ysselsteijn (4e klasse) 3 jaar, Festilent, Zeeland

(3e klasse) 3 jaar, en momenteel bezig aan zijn 2e seizoen bij HVCH Heesch (2e klasse).

Tegelijkertijd heeft de commissie zich gebogen over de mogelijke opvolging assistent trainer en is afgelopen vrijdag 19 januari j.l. er in geslaagd Freek van Zandvoort aan zich te binden.

Freek van Zandvoort, 31 jaar is woonachtig in Gemonde. Hij heeft een actieve voetballoopbaan gehad bij v.v. StMGestel en v.v. Irene. Freek heeft trainerservaring opgedaan bij StMGestel voornamelijk in de jeugd en de laatste 2 seizoenen was hij hoofdtrainer bij v.v. Irene Gemonde. Hij is in het bezit van het trainer/coach III diploma.

Met Stephan Sijbers en Freek van Zandvoort heeft v.v. Den Dungen, 2 jonge enthousiaste en ambitieuze trainers binnengehaald die voornamelijk gekozen hebben voor v.v. Den Dungen vanwege de grote uitdaging die er ligt v.w.b. deze huidige selectie. Daarnaast waren zij gecharmeerd van de ambities van de club, de kansen die er liggen mbt de jeugdopleiding en de toekomst. Wij denken met Stephan Sijbers en Freek van Zandvoort prima opvolgers te hebben gevonden die de ingeslagen weg zullen vervolgen en hun steentje daaraan zullen gaan bijdragen.

Theo van Vught

Commissie Voetbalzaken

Terug naar het overzicht