•  

7 vragen aan Maarten van de Steen...

Naam: Maarten vd Steen

Leeftijd: 27

Elftal: 2e

Favoriete positie: Verdedigende middenvelder

Favoriete club: Ajax

Favoriete speler: Tedje van Lokven: “die kan je makkelijk wegtrappen op het veld.” Lacht hij

De niet veel scorende middenvelder voelt zich niet één van de oudste spelers op het veld, maar is dat met zijn zevenentwintig jaren toch wel. Hij voetbalde één jaar in het vierde, en een liefde lokte hem voor twee seizoenen naar de Drentse topclubs Drenthina en Zwartemeer, nu is hij alweer een tijdje terug op het Dungense gras.

Een kennismaking met…Maarten vd Steen.

Maarten zou het liefste Zidane zijn, maar qua spel zou hij zich kunnen vergelijken met Maduro: “hij is ook in een moeilijke fase, hij heeft ook moeite met zijn spel en zit er niet lekker in, hij is ook niet bijster snel.” Niet de naam van de speler waarmee Maarten zich vergelijkt, maar het veelvoudig gebruik van het woordje ‘ook’ is opvallend. “Bij mij heeft het met plezier te maken,” zegt hij daar zelf over, “het plezier in het voetbal is er onderling nog niet. De onderlinge band is wel goed, ik denk dat het met geluk en uitslagen te maken heeft.” Als het wat slechter gaat, legt Maarten uit, “krijg je al snel wat irritaties, als de opkomst op trainingen goed blijft dan komen de resultaten vanzelf wel.”

Maarten ziet een rol weg gelegd voor de nieuwe trainers om het plezier terug te krijgen: “ze zullen een hecht team moeten creëren, op het gebied van voetbal zit het wel goed, maar als hij het plezier weet terug te brengen dan is hij al een heel eind den ik.”

Waarom keerde Maarten eigenlijk de selectie de rug toe? “Ik had het gehad met tweemaal in de week trainen.” Maar, zegt hij, “bij het vierde miste ik het fanatisme, en ál mijn vrienden voetbalden in de selectie. Bovendien gaat je eigen niveau hard achteruit als je lager voetbalt. Dus toen ben ik na een jaar weer teruggekeerd naar de selectie.”

Het is nog onzeker of Maarten ook het komende seizoen te bewonderen is in het tenue van het tweede: “of ik volgend jaar nog in de selectie voetbal hangt van de trainer af, wat zijn plannen zijn. Ik wil namelijk weer naar school toe om te leren voor assistent uitvoerder en dan als projectleider, maar dan kan ik soms niet trainen. Dat moet ik dus even met de nieuwe trainer bespreken.”

Zijn mooiste voetbalmoment beleefde Maarten vier jaar geleden met het tweede: “we werden kampioen, en zo vaak word je in Den Dungen geen kampioen volgens mij. Het was nog specialer omdat we met een écht vriendenelftal kampioen werden.”

“Waar je me altijd voor wakker kan maken? Op stap gaan.”

Terug naar het overzicht