•  

Laatste zaken uit de bestuurskamer...

Inkoop:

de samenwerkingsovereenkomst die met kledingleverancier Trepo aangegaan werd, moest noodgedwongen worden beëindigd. Hieraan lag een faillissement van de onderneming ten grondslag. In een eerder stadium is onze club lid geworden van Clubs2gether. Dit is een landelijk opererende inkooporganisatie voor sportverenigingen. Sport- en aanverwante artikelen kunnen via deze organisatie met lucratieve kortingen worden ingekocht. Nu wij geen verplichtingen meer hebben aan Trepo is besloten is om ook de kleding via Clubs2theger aan te gaan schaffen.

Zoals eerder toegezegd op de algemene ledenvergadering houden we binnen onze vereniging wel de eenheid van tenue aan. Voor sponsors en teams is er echter een keuzemogelijkheid uit twee varianten. Bij het bepalen van de te maken keuze worden de teamleiders betrokken.

Aanschaf doelen:

besloten is om twee verplaatsbare doelen aan te schaffen ter vervanging van twee inmiddels afgeschreven en defecte goals. Om een extra korting te bedingen en vrachtkosten uit te sparen wordt in deze bestelling meteen een kleiner formaat doeltjes voor de pupillen meegenomen. Het feit dat we bij onze club houden van voldoende, maar kwalitatief ook goed en veilig materiaal rechtvaardigt het besluit van dit soort investeringen!

Begrotingscyclus:

sinds dit seizoen zijn we bij onze club gewend om met deelbegrotingen te werken. Elke commissie heeft tegenwoordig een budget waarmee men de geplande activiteiten dient te financieren. Deze werkwijze wordt door de diverse commissievoorzitters en de commissieleden als prettig ervaren. Men kan zelf keuzen maken, maar dient hierover wel steeds verantwoording af te leggen aan het bestuur.

Nu er al weer plannen gemaakt worden voor het nieuwe seizoen dient daarbij ook nagedacht te worden over de manier waarop zaken bekostigd gaan worden. Het is nu dan ook al weer de tijd om ons te richten op de begroting van het komend seizoen. Het bestuur is voornemens om na inventarisatie van alle wensen (en de hierbij behorende gelden), de begrotingsbesprekingen in de maand juli af te ronden. Bij de start van het nieuwe seizoen kunnen alle budgethouders dan hun (voetbal)plannen weer waar gaan maken. En ze nog betaalbaar houden ook! Uiteraard wordt de begroting ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene ledenvergadering.

Overleg Gestelse voetbalverenigingen:

onlangs heeft onze vereniging alle voetbalclubs uit de gemeente Sint Michielsgestel (Irene, BMC, SCI, St.M.Gestel en DVC) uitgenodigd voor een overleg. De insteek was tweeledig. De goede onderlinge band behouden en zaken bespreken waar we een gezamenlijk belang zien. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren de privatisering, overschrijvingen tussen de onderlinge clubs, opleidingen en het herindelingtoernooi.

Na afloop van het plezierige overleg gaven alle verenigingen het zinvol te vinden jaarlijks een soortelijke bijeenkomst te houden en op die onderdelen waar dat kan de krachten te bundelen.

Selectiebeleid jeugd:

het bestuur heeft de commissie Voetbalzaken verzocht het selectiebeleid tegen het licht te houden. Nu het einde van het seizoen nadert, begint ook meteen al weer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor veel spelers geeft dit ook extra spanning. Sporters (ook jeugdleden) zijn prestatiegericht bezig en willen graag zo hoog mogelijk voetballen. Het is sommigen hun eer te na om in een 2e of 3e team opgesteld te gaan worden. En dan wordt er begrip gevraagd voor het feit dat er slechts een select groepje in het “eerste” team speelt.

Concurrentie is prima, maar niet ten koste van alles. Jong volwassenen, pubers, basisschoolleerlingen en kleuters moeten vooral niet uit hun doen geraken als ze bij onze voetbalclub eens een keertje in een zogenaamd “lager” team komen te spelen. Ook bij deze teams moet het plezier er afdruipen. Jeugdvoetballers moeten opgaan in de trainingen en de wedstrijden en er alles aan doen om zo goed mogelijk de voetbalsport te beleven. Lekker voetballen en daarbij naar eigen kunnen presteren is goed voor hun eigenwaarde. Maar we moeten vooral niet doorschieten! Iedereen binnen onze vereniging moet zijn plek kennen.

En als die positie iets lager is dan men gedacht had, dan nog dient het plezier in de sport de boventoon te voeren. En daar moeten we bij de voetbalclub voor onze leden de voorwaarden voor creëren. Onze echte voetbalmensen (die hebben zich verzameld in de commissie Voetbalzaken) gaan zich met dit soort serieuze kwesties bezig houden.

Criteria aanleggen hoe we selecteren en hoe we jonge voetballers (maar ook hun begeleiders) steeds maar weer die genoegdoening in hun sport laten behouden. Dat kost tijd, moeite en inzet! Maar het geeft ook veel voldoening! Want is ook voor kaderleden leuk samen met een stel sportende jeugdleden (en hun ouders) hun hobby zo optimaal mogelijk te blijven beoefenen.

Moeilijk, maar ook enerverend en leuk werk! Het is een uitdaging om het eenieder naar de zin te maken. Ook de ouders. Want ook die zullen er wat het bestuur betreft dit jaar directer bij betrokken worden als we op weg gaan naar een nieuw seizoen en op zoek gaan naar het leukste team voor hun kind. We zijn benieuwd welke aanpak “Voetbalzaken” kiest. We houden u op de hoogte hoe we beleidsmatig omgaan met het selectiebeleid.

Faciliteiten:

Deze week gaat onze selectie (Den Dungen 1 en 2) weer trainen op het Jacobskamp. De trainingen op de Paterstraat, in de maanden oktober tot en met maart, zijn prima verlopen. Onze gebouw-

en terreinmedewerker heeft zich hierbij extra ingezet om zowel het veld als de kleedaccommodatie van onze verhuurders netjes op orde te houden.

Dank aan DVC en Flash voor hun medewerking. Van onze kant gaan we verder in de Paterstraat om naast het veld van DVC nog even een verharding aan te brengen (met dank aan onze grondwerkers die hieraan hun medewerking gaan verlenen!) om zodoende de verplaatsbare goals netjes te kunnen stallen. Hiermee is dan, na het aanbrengen van de verlichting, opnieuw een belofte ingelost.

Bovendien past het prima bij de intenties die de samenwerkende clubs (RKVV, DVC, Flash) uitgesproken hebben als het gaat om het zo optimaal mogelijk gebruiken van elkanders sportaccommodaties.

Ledenadministratie, Afmelden als lid.

Aangezien we nu reeds druk bezig zijn met de team-indelingen voor het seizoen 2007-2008 verzoeken wij die leden die het nieuwe seizoen niet meer actief willen blijven voetballen dit nu reeds kenbaar te maken. Je kunt dit doen door een email te sturen aan ledenadministratie@rkvvdendungen.net of je huidige leider hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.

Terug naar het overzicht