•  

7 vragen aan Dion Goossens...

Naam: Dion Goossens

Leeftijd: 30 jaar

Elftal: 2e

Favoriete positie: Verdedigende middenvelder

Favoriete club: Ajax

Favoriete speler: van Basten

Met zijn dertig jaar is hij de oudste speler van de selectie. Al op zijn achttiende kwam hij in de selectie terecht waar hij twaalf jaar lang hoofdzakelijk in het tweede speelde en enkele wedstrijden in het eerste afwerkte. Zijn mooiste voetbaltijd maakte hij echter mee in de A, waar hij samen speelde met veel vrienden, er hing een goede sfeer en de resultaten waren ook bevredigend.

Een kennismaking met…Dion Goossens.

Van alle trainers die Dion door de jaren heen mee heeft gemaakt is hij het meest lovend over Henry van Alebeek. “Ik heb tactisch erg veel van hem geleerd, van allemaal wel, maar hij is één van de weinige trainers die ook als mens goed in de groep ligt, op het sociale vlak.” Over de nieuwe trainers zegt hij: “ik hoop dat het ongeveer dezelfde soort trainers zijn, voor zowel het eerste als het tweede.” Ondanks dat hij zich niet de oudtse voelt heeft hij toch het gevoel dat het vroeger anders was. “Het was anders in de zin van dat het leek alsof het er fanatieker aan toe ging, maar dat kan ook lijken doordat je er als jong mannetje bij kwam.”

Eerder in de interviews werd kritiek geuit op de sfeer in het tweede. Dion kan zich daar wel in vinden: “ik ben het er mee eens dat als we bovenin hadden meegedraaid de sfeer beter was geweest. Bij een kampioen is de sfeer altijd goed. Misschien heeft het met de instelling te maken die spelers tegenover elkaar hebben. Resultaten komen pas als de instelling goed is,” doceert Dion. “Dat is de belangrijkste taak van de nieuwe trainers. Het is niet aan Mark te wijten dat het nu zo is, hij heeft wel een goede instelling. Misschien ligt het wel een beetje aan de benadering van bepaalde spelers, aan de aanpak denk ik.”

Dion is al vanaf oktober niet beschikbaar geweest met een knieblessure, waar hij in januari aan geopereerd is, en ook het vorige seizoen heeft hij grotendeels gemist. Zijn blessuregevoeligheid is niet aan zijn leeftijd te danken zegt Dion. “Het is gewoon domme pech, ik vind het een cliché om het aan de leeftijd te wijten.”

Ooit zou Dion nog wel in een ploeg met alleen maar vrienden spelen. “Ik heb er wel aangedacht om zelf een lager elftal ergens te vormen, maar eigenlijk spelen de meeste van mijn vrienden hier in de selectie, en bovendien denk ik er nog niet zo lang aan,” mijmert hij. Dion heeft nooit de ambitie gehad om trainer te worden, “maar,” zegt hij, “misschien ooit in de toekomst, dat zou ik dan wel bij Den Dungen willen doen.”

“Je kunt me altijd wakker maken om te zeggen dat ik niet hoef te gaan werken en verder mag slapen.”

Terug naar het overzicht