•  

Enerverend weekend voor onze vereniging

Het eerste weekend van mei was voor onze voetbalclub druk, maar enerverend. Onze pupillenafdeling trok er een paar dagen op uit, Engelse voetballers waren onze gast, we namen afscheid van twee

grootheden bij onze club en ons eerste elftal trapte af voor de nacompetitie.

Toen op vrijdag 4 mei ruim honderd pupillen met hun begeleiders vertrokken voor het traditionele pupillenweekend hoopten we van ganser harte dat het dit keer goed weer zou zijn! Dat de organisatie altijd perfect is, de sfeer uitstekend en het programma gevarieerd en prima afgestemd op de doelgroep was al bekend! Onder een heerlijk zonnetje de jongste leden van onze voetbalclub drie dagen lang vertier te mogen bieden, is daarbij een erg fijne bijkomstigheid. Hulde aan al die vrijwilligers die zich ingezet hebben om onze pupillen deze onvergetelijke dagen aan te bieden.

Voor een aantal thuisblijvers gold dat zij de honneurs waarnamen bij het spelen van een internationale wedstrijd tegen Portishead-juniors. Op initiatief van de jumelagestichting Portishead-Den Dungen traden zowel op zaterdag en zondag teams van Den Dungen en Portishead juniors (leeftijdscategorie an D-pupillen) aan op sportpark Jacobskamp. Zowel voor de spelertjes, ouders en begeleiders uit Portishead als voor ons Dungenaren was het een bijzondere ervaring deze twee wedstrijden te mogen spelen. Het gevoel was alom aanwezig dat er in korte tijd hechte banden ontstaan zijn.

Op zaterdagavond toog een stel “oud-gedienden” naar Jacobskamp om er een wedstrijd te spelen in het kader van het afscheid van Henri Stelt en Hennie van Vught. Deze twee zeer gewaardeerde leden beëindigden tegelijkertijd (You’ll never walk alone…!!) een indrukwekkende voetballoopbaan. In een bijzondere aangename sfeer werd het afscheid van deze rasvoetballers en begeleiders van het tiende elftal luister bijgezet.

Op zondag tenslotte deed ons eerste elftal in de eerste nacompetitieronde goede zaken door de volle winst te pakken tegen Alliance uit Roosendaal. Het hadden wellicht een paar goaltjes meer

mogen zijn, maar als zondag met dezelfde instelling gespeeld wordt, dan ligt de volgende ronde voor onze mannen in het verschiet.

Veel succes!

Terug naar het overzicht