•  

Trots op onze jonge begeleiders.

Bij onze vereniging hebben we op dit moment zo’n 270 jeugdspelers die - verdeeld over 7 junioren- en 16 pupillenteams- actief met de voetbalsport bezig zijn. De instroom van jonge voetballertjes gaat nog steeds door en dus ziet het er naar uit dat gedurende de competitie het aantal teams nog uitgebreid gaat worden. Het vereist de nodige inspanning van kaderleden om al deze jongens (en enkele meisjes) wekelijks hun wedstrijdje te laten spelen. Bovendien moet de organisatie er ook nog eens op afgestemd zijn dat het merendeel van deze grote groep jonge sporters twee keer per week een training afwerkt.

Gelukkig kunnen we binnen onze vereniging bogen op veel betrokken mensen die allen hun steentje bijdragen om de jeugdafdeling goed te laten functioneren en het al die leden naar de zin te maken. Een veelheid aan taken dient er te worden verricht om het een en ander soepel te laten verlopen.

Een belangrijk onderdeel hierbij is het verzorgen van de training en de begeleiding tijdens wedstrijden. Vooropgesteld dat wij alle vertrouwen hebben in alle kaderleden die zich als trainer of leider inzetten, menen we er toch goed aan te doen even de allerjongsten onder hen een pluim op de hoed te geven.

Hoewel het streven is een jonge kracht te laten optrekken met een meer geoefende leider zien we ons -vanwege de schaarste in de categorie “ervaren begeleiders”- genoodzaakt soms tieners als begeleiders aan te stellen. Het moet gezegd dat die jongelingen hun taak zeer bekwaam en met het nodige enthousiasme oppakken. Dat geldt zowel voor onze jonge begeleiders als de jongelui die de training verzorgen! Ze zijn zich bewust van hun verantwoordelijke taak en handelen daar ook naar. Uiteraard dient het bestuur de voorwaarden te creëren om deze jonge mensen ook naar

behoren te laten functioneren. De jonge leiders moeten voldoening hebben van hun vrijwilligerswerk en zich gesteund voelen door de vereniging. We weten dat ook ouders vol begrip zijn over de soms erg jeugdige begeleiders en daar waar nodig de helpende hand toesteken.

Als vereniging en ouders elkaar hierin blijven ondersteunen, kunnen we met zijn allen trots zijn en blijven op dit jeugdig talent!

Terug naar het overzicht