•  

Bestuursaangelegenheden

Binnen een voetbalvereniging spelen de belangrijkste zaken zich af op en rond het voetbalveld. We zijn een sportvereniging waarbij leden door het deelnemen aan trainingen en het spelen van wedstrijden plezier aan hun hobby beleven.

Om ervoor te zorgen dat al onze senioren, junioren en pupillen ook daadwerkelijk voldoening halen uit hun lidmaatschap dient er gezorgd te worden voor een goede organisatie en zijn er naast de trainingen en het wekelijkse partijtje voetbal nog tal van andere zaken te regelen. Om de zaken binnen onze club goed georganiseerd te laten verlopen, beschikken we over een zestal commissies (Voetbalzaken, Wedstrijdzaken, Faciliteiten, Communicatie, Financiën en Nevenactiviteiten), die direct betrokken zijn bij alle binnen de club voorkomende werkzaamheden.

Eindverantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de vereniging is het bestuur. Binnen het bestuur wordt het beleid vastgesteld en vindt controle plaats of we ons met zijn allen houden aan de gemaakte afspraken en vastgestelde regels. Naast onze interne procedures zijn daarbij ook de algemeen binnen ons land geldende wet- en regelgeving van toepassing en dienen we ons te richten op gemeentelijk verordeningen en voorschriften van onze koepelorganisatie (KNVB).

Hoewel er tegenwoordig aardig wat bij komt kijken om een vereniging te besturen, hebben we nog steeds een enthousiast en goed gemotiveerd zevental dat zich hier voor inzet. Het bestuur wil de voorwaarden creëren om het eenieder bij de vereniging naar de zin te maken.

Van belang hierbij is dat men in een open en eerlijke communicatie al die betrokkenen deelgenoot wil maken van hetgeen waarmee men bezig is. Niet alleen tijdens de algemene ledenvergadering legt men verantwoording af, maar van tijd tot tijd worden alle belanghebbenden ook via het clubblad en de website bijgepraat over de bestuurlijke aangelegenheden. Via de rubriek “Uit de bestuurskamer” –deze week weer opgenomen in de Groen Witter en op de website- worden leden, supporters en andere belangstellenden op de hoogte gehouden.

Terug naar het overzicht