•

Den Dungen wint sfeervolle derby tegen BMC

Maandag 8 oktober 2007 - DEN DUNGEN - De broers Jaap en Bram Wonders scoorden allebei en brachten Den Dungen de winst in de derby tegen Berlicum: 2-1.

De gebroeders Wonders waren beslissend gisteren in de derby tegen buurman BMC uit Berlicum. De ideale omstandigheden voor een goede pot voetbal waren gisteren aanwezig. De ploeg van trainer Stef Sijbers was scherp vanaf het begin. "De ploeg had er echt zin in en wilde de zeperd van vorige week, het verlies tegen Jan van Arckel, graag rechtzetten", wist Sijbers. De jonge ploeg van BMC leek wat nerveus aan het duel te beginnen. Het eerste kwartier was duidelijk voor Den Dungen. Hierna kwam BMC wat meer los en dwong het de eerste kansen af via Adriaan van Grinsven. Na een klein halfuur was het Jaap Wonders die aan een solo begon. Niemand stopte hem af en hij schoot onberispelijk hard in (1-0). BMC vocht zich terug en vlak voor rust scoorde Gerwin van den Boom de op dat moment verdiende gelijkmaker.

Na rust kwam BMC fanatieker uit de kleedkamer maar Den Dungen vond voetballend steeds een antwoord. Bram Wonders schoot raak en Den Dungen kwam weer op voorsprong. BMC werd opportunistischer en Den Dungen kon meer op de door hen zo geliefde counter loeren. Ondanks de spanning tot aan het eindsignaal vielen er geen doelpunten meer.

Bron: website Brabants Dagblad Amateurvoetbal