•  

Een ontroerend moment

Al vaker benadrukten we dat het bij het sporten in verenigingsverband van belang is eerlijk, openhartig en respectvol met elkaar om te gaan, elkaar niet af te vallen, maar te ondersteunen wanneer dit nodig is. Bij gewonnen wedstrijden samen de vreugde delen, bij een verliespartij elkaar moed inspreken om ervoor te zorgen dat het een volgende keer wel lukt. Samen jubelen, maar er ook voor elkaar zijn als we teleurstellingen te verwerken hebben.

Juist deze sociale aspecten maken het verenigingsleven zo boeiend en meer dan de moeite waard er aan deel te mogen nemen. Elkaar tot steun zijn op het sportveld; het kan leiden tot ontroerende momenten!

Zo ook op zaterdag 6 oktober 2007 toen bekend werd dat Gerard Broeren, de vader van B-1 speler Gijs, overleden was. Gerard is jarenlang een regelmatige bezoeker van jeugdwedstrijden geweest. Ondanks zijn ernstige ziekte wist hij het op te brengen om tot voor drie weken terug nog de wedstrijd van zijn zoon te komen bekijken.

Toen de B-1 junioren afgelopen zaterdag aftrapten, waren zowel spelers als begeleiders in gedachten bij Gerard. Speciaal gold dat natuurlijk voor Gijs, die ervoor gekozen had toch zijn wedstrijdje te spelen. Een wel heel bijzonder moment brak aan toen Gijs tot scoren kwam! Hoofd en hand gericht naar de hemel droeg hij het doelpunt op aan zijn vader!

Een prachtig gebaar van deze jongeling. Doelpuntenmaker, medespelers en begeleiders omhelsden elkaar. Niet om het doelpunt te vieren, wel om elkaar tot steun te zijn vanwege het verlies van de vader van hun teamgenoot!

Vol ontroering slaan de toeschouwers het tafereel gade…..!!

De familie sterkte toewensend bij het dragen van dit verlies zullen we proberen hen met ons medeleven tot steun te zijn.

Terug naar het overzicht