•  

BMC jat stip van 'baas' Den Dungen.

door Linda van Gorkum

Maandag 8 oktober 2007 - DEN DUNGEN - Supersunday op Sportpark Jacobskamp. Zowel het eerste als het tweede elftal van voetbalvereniging Den Dungen moest het gisteren opnemen tegen BMC. En wedstrijden tegen die Berlicumse ploeg 'van over het kanaal' zijn van oudsher beladen. Want wie wint, is 's avonds 'de baas' in de Majorcabar.

Het eerste van BMC degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse en dus was het voor het eerst in twee jaar dat de derby weer op het programma stond. Nou hebben de Berlicummers altijd ietwat méér met deze derby (die winnen ze ook bijna altijd), dus móest er iets gebeuren. Spelers van de club namen zaterdagnacht daarom de auto naar het Jacobskamp. Die middenstip jatten, dat zou de derby's nog meer op scherp zetten... Erg ingewikkeld was het niet; kwestie van over het hek klimmen, schop mee en hop ... terug naar Berlicum. Als een ware kampioenstrofee werd de stip onthaald in café Frappant.

Gistermorgen - net voor de aftrap tussen Den Dungen 2 - BMC 2 - werd de vermissing opgemerkt. Lachen natuurlijk, die spelers uit Balkum. Den Dungen haalde de schouders op: zand over die stip en voetballen maar. Een beetje getriggerd bleken ze echer wel door die actie Want wie was 's avonds de baas in de Major? De thuisploeg. Daan Hairwassers bezorgde het tweede een punt (1-1). Bram en Jaap Wonders velden het eerste van BMC (2-1). Of dat nou de bedoeling was van de Berlicummers ...

Ach, de return moet nog volgen. Kijken of de middenstip van BMC dan wél veilig is.

Terug naar het overzicht