•  

Inhaal- en bekerwedstrijden.

Bij de vaststelling van het wedstrijdprogramma door de KNVB wordt er zo ongeveer om de twee maanden een inhaal- en bekerprogramma vastgesteld. Vooral tijdens een wat langere periode met slecht weer komt het dan voor dat een compleet programma met inhaalwedstrijden wordt ingelast.

Dat was afgelopen zondag niet het geval. Vanwege extreem slecht weer of onbespeelbare velden hoefden tot dusver nog geen wedstrijden te worden gestreept. Wel waren er andere redenen om wedstrijden geen doorgang te laten vinden. Zo maakte het eerste elftal eerder een vergeefse reis naar Buren vanwege het ontbreken van de scheidsrechter. Tijdens deze eerste inhaalronde werd er wel gespeeld. En met succes! Door de winst is de tweede plaats een feit.

Voor teams die tijdens een inhaalronde niet aan bod komen wordt zo af en toe een vriendschappelijk potje georganiseerd, maar men dient dan wel rekening te houden met bekerduels die in zulke weekenden door de KNVB op het programma gezet worden. Het bekervoetbal was voor enkele van onze jeugdteams minder prettig omdat men aan veel te zware tegenstanders was gekoppeld.

Tegen teams spelen die in de competitie vele klassen hoger uitkomen, resulteert vaak in hoge (negatieve) eindscores. Maar het kan ook anders uitpakken, zoals het geval was bij onze A-1 junioren. Als je namelijk tegen hoger geplaatste teams mag bekeren (in dit geval een hoofdklasser), kun je ook laten zien je te kunnen meten met je beter geachte leeftijdgenoten. In een enerverende en kwalitatief goede partij haalden onze jongens de volle winst. Mooi resultaat!

Komend weekend krijgen we weer een regulier programma voorgeschoteld. Zowel bij de senioren als bij de jeugd.

Terug naar het overzicht