•  

Sijbers op 'een kwartiertje na' tevreden

Maandag 29 oktober 2007 - DEN DUNGEN - Ondanks een moeizaam kwartiertje in de tweede helft was Den Dungen een maatje te groot voor DSC. De ploeg won uiteindelijk ruim van de ploeg uit Kerkdriel: 6-3.

De eerste helft kabbelde maar voort, het spektakel werd bewaard voor na rust. Wat er in de tweede helft allemaal gebeurde, was amper bij te benen. Acht doelpunten, enkele gele en een rode kaart zorgden samen met twee fel strijdende ploegen voor een amusante wedstrijd.

Tevreden blikte Den Dungen-trainer Stef Sijbers terug op de wedstrijd. Sijbers was vorig jaar nog in dienst van HVCH uit Heesch, maar lijkt zijn draai nu in Den Dungen gevonden te hebben. "Het is een goed georganiseerde vereniging met een fraaie doelstelling. Hier willen ze met eigen jongens zo hoog mogelijk voetballen. Een ambitie die mij ligt en zodoende ligt er een uitdaging die ik tot nu toe met volle tevredenheid najaag. Met een gretige en scherpe groep." Sijbers moest even wennen aan het niveau en wilde een ander systeem invoeren toen hij in Den Dungen neerstreek. Hij ging van drie spitsen terug naar het tweespitsensysteem. "Hier moest de groep natuurlijk ook aan wennen, maar nu zie je dat ze het steeds beter onder de knie krijgen." Den Dungen verspeelde tot nu toe maar vier punten en ziet voorlopig toe hoe RKTVC uit Tiel de koppositie inneemt in de vierde klasse D. "We hebben tot nu toe nog niet met een vast elftal kunnen spelen. Daarentegen zie je dat de selectie breed genoeg is om elke wedstrijd toch weer voor de winst te kunnen gaan. We moeten tot aan de winterstop zo weinig mogelijk achterop raken."

DSC was gisteren naar Den Dungen gekomen voor minimaal een punt. In de eerste helft was Den Dungen echter steeds de bovenliggende partij. De beweeglijke Jaap Wonders was een plaag voor de defensie van DSC. Ook het middenveld met Nicky van Lamoen en Bram Wonders was voor de Dungense ploeg. Alleen doelpunten ontbraken. Na een individuele actie van Jaap Wonders waarbij hij gevloerd werd, mocht Nicky van Lamoen na een halfuur aanleggen. Hij scoorde vanaf elf meter: 1-0. Na rust kwam DSC met tien man te staan door een rode kaart na een charge op Maikel Willems. Het eerste gaatje in de defensie werd vervolgens gelijk geslagen door Bram Wonders. Hij profiteerde meteen: 2-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Dungenaren, maar DSC vocht zich terug in de wedstrijd. Ze kwamen met twee fraaie goals op gelijke hoogte. Den Dungen wankelde even en zag zelfs een bal van de lijn gehaald. Het herstel diende zich even later toch aan. DSC leek het kruid te hebben verschoten. Den Dungen dacht weer aan aanvallen en een treffer van Orry van de Voort bracht de bevrijding. Den Dungen ging los en legde DSC in het laatste kwartier op de pijnbank. "Gelukkig winnen techniek en snelheid het hier vandaag toch van de fysieke inzet en hardheid die DSC aan de dag legde", analyseerde Sijbers. De toeschouwers konden ternauwernood de tel bijhouden.

De invallers Bas van de Veerdonk en Thomas van Lokven mochten nog scoren. Van Lamoen deed ook nog een duit in het zakje met zijn tweede treffer. "Ik ben tevreden over de ploeg vandaag. Op een kwartiertje na dan", besloot Sijbers.

Foto: Jaap Wonders van Den Dungen wordt neergehaald door Kees Broekmeulen van DSC. Foto Peter van der Ham

Terug naar het overzicht