•  

Jaarverslag seizoen 2006-2007 RKVV Den Dungen.

In het jaarverslag wil het bestuur in grote lijnen schetsen wat er op sportief en organisatorisch gebied binnen onze voetbalvereniging gebeurd is in het seizoen 2006 - 2007.

Allereerst willen we wat sportieve aspecten benoemen.

Sportief gezien heeft Den Dungen zich wederom van zijn goede kant laten zien. We zien nog steeds een groei van het aantal actieve leden wat zich in het bijzonder uit in een toename van het aantal jeugdteams. We hebben nu 23 jeugdteams; binnenkort start het 24e.

Onze jeugd presteerde in het algemeen goed en draaide goed mee in hun competities. De F2, F3 en D2 mochten zich aan het einde van het seizoen kampioen noemen. Dus een felicitatie aan deze ploegen.

Een van de hoogtepunten tussen de jeugd en de senioren van Den Dungen was de voetbalclinic, die onze selectie verzorgde voor de pupillen. Met veel enthousiasme wordt voetbal in Den Dungen door vele vrijwilligers/ouders vorm gegeven en het is een genot om de trainingen en wedstrijden van onze jeugd te volgen.

De senioren hebben 10 elftallen in de competitie.

Het 1ste van Den Dungen heeft wederom continu goed meegedraaid onder de bezielende leiding van de trainer Henry van Alebeek. Steeds hadden we weer uitzicht op promotie naar de 3e klasse. Zowel in de competitie als door het behalen van een periodetitel hielden we die promotie in het vizier. We eindigden met het 1ste op de 2e plaats in de competitie.

Ondersteund door de massaal opgekomen supporters –onder leiding van Theo van Vught vervulde de commissie Nevenactiviteiten de rol van aanjager werd in de nacompetitie de halve finale bereikt. In de laatste minuut, als we in gedachten al bij de penalty’s zijn, krijgen we nog een goal tegen. Onze tegenstander wint daarna dik de finale en gaat naar de 3e klasse.

Toch weer een schitterend resultaat met veel perspectief voor de toekomst gezien de jeugdigheid van het team.

Dit gaat dan onder leiding van een nieuwe trainer gebeuren, want Henry van Alebeek heeft te kennen gegeven om na dit seizoen zijn contract niet te verlengen, omdat hij het trainerswerk bij een 2e klasser ambieert. Mark van de Steen gaat als assistent van Henry ook onze club als trainer/leider verlaten. De Commissie Voetbalzaken heeft ervoor gezorgd dat met de aanstelling van nieuwe trainers/leiders voor de selectie het volgende seizoen ook op dit gebied met vertrouwen ingegaan kan worden.

Ook de andere seniorenteams kunnen terugkijken op een prettig seizoen, waar het zoals bij voetbal hoort soms op het scherpst van de snede werd gestreden voor de punten. Uiteindelijk hadden we weer één kampioen op het eind van het seizoen. Het 4e mocht zich kampioen noemen en voor deze geweldige prestatie is zeker een felicitatie op zijn plaats. Dit kampioenschap werd op de gebruikelijke Dungense wijze gevierd.

Hopelijk zijn we in staat om in het seizoen 2007-2008 met evenveel inzet, betrokkenheid en sportiviteit onze wedstrijden te spelen.

Organisatorisch is er ook het nodige gebeurd het afgelopen seizoen.

Binnen onze voetbalclub, waarvan het ledenaantal boven de 500 is gestegen, wordt gewerkt vanuit de nu bekende organisatiestructuur waarvan vermeldenswaardig:

 Alle commissies zijn bezet en functioneren goed.

 Verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen steeds meer bij de commissies.

 Organisatie wordt door steeds meer mensen gedragen o.a. de maandagochtendploeg die de velden hersteld, terreinverantwoordelijke op iedere avond, weekenddiensten op zaterdag en zondag, klusploeg, vele leiders/trainers en vele vrijwillige inzet bij activiteiten en festiviteiten op Jacobskamp of voor onze leden zoals het pupillenkamp.

 Organisatie wordt vooral op basis van een eenduidige visie vormgegeven.

 De Commissie Voetbalzaken onderhoudt een breed gedragen beleidsplan. In het kader van het opleidingsbeleid werd deelgenomen aan de KNVB opleiding pupillentrainers. Elf jeugdkaderleden sloten de cursus met goed gevolg af.

 Vanuit de Commissie Wedstrijdzaken werd de invoering van de spelerspas begeleid; de invoering is zonder noemenswaardige problemen verlopen.



Commissie financiën verfijnt verder de financiële stromingen. Door sponsoring kunnen we vele activiteiten uitvoeren en zijn alle teams door een sponsor aangekleed. De hoofdsponsor is voor 3 jaar: All Communications.

 Commissie Communicatie heeft naast de normale taken zich specifiek gericht op het uitbrengen van d’n Aftrap, waardoor iedereen goed geïnformeerd aan het seizoen kan beginnen en een gemakkelijk naslagwerk heeft. Ook de drukbezochte website wordt steeds verder doorontwikkeld en van extra info voorzien zonder dat de leesbaarheid verloren gaat. Er is ook in de geluidsinstallaties geïnvesteerd, zodat we weer voorzien zijn van een “duidelijk geluid van RKVV Den Dungen”.

 Commissie nevenactiviteiten heeft een overgangsjaar achter de rug

zonder dat er tekort werd gedaan aan de uitvoering van de bekende

activiteiten. Vooral het pupillenkamp met ruim 100 deelnemers is het

vermelden waard. Ook hun bijdrage bij en rondom de wedstrijden van het eerste elftal is niet onopgemerkt gebleven.

Enkele algemene zaken die we in het kader van het jaarverslag nog willen noemen zijn:

 Privatisering: Dit seizoen is er volledig gewerkt met de privatiseringsuitgangspunten. De Commissie Faciliteiten onder leiding van Marcel van Krieken draagt er zorg voor dat het onderhoud en vernieuwing tijdig plaatsvindt. We merken dat de reactiesnelheid op herstel van schade en vervanging van niet functionerende materialen sterk is toegenomen en dat er weer enkele goede aanpassingen zijn gedaan zoals:

 het uitbreiden van de fietsenstalling met verlichting.

 het uitbreiden van goals, opslag en plaatsen van verlichting bij DVC.

 het opknappen van de bestuurskamer

 medewerkzaamheden aan de verbouwing van de kantine.



Centralisatie: er wordt nog hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw sportpark en we zien met vertrouwen daarin de toekomst tegemoet. De gemeente heeft een proactieve houding en de communicatie over het project verloopt tot dusver positief. De werkgroep “nieuw sportpark” is uitgebreid met Bart Biemans van de selectie. Hij kan vanuit zijn dagelijkse deskundigheid en vanuit zijn kennis als voetballer een prima bijdrage leveren in de voorbereiding voor een plan van eisen.

 Kantine: lopende het seizoen merkten we dat de sfeer in het clubhuis aandacht behoefde. Nadrukkelijk hebben wij als bestuur samen met de beheerders geanalyseerd wat de verwachtingen en mogelijkheden zijn. Daaruit is naar voren gekomen om in goed overleg op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden met een start in het seizoen 2007-2008.

 Een ander aandachtspunt wat we willen noemen is dat we komend seizoen willen bezien wat we moeten doen om bij de start van een nieuw seizoen zoveel mogelijk jaarlijkse opstartperikelen op te vangen. Dit om een vlotte competitiestart te bewerkstelligen. Hierbij denken we aan: tijdige selectie en elftalindeling, kleding en tasindeling, info en indeling leiders/trainers enz.

Bestuurlijk:

 Tijdens dit seizoen hebben we na ververvelende incidenten afscheid genomen van 2 bestuursleden. Hans van Lieshout is tot het bestuur toegetreden en Theo van Vught als aspirant-bestuurslid aan bestuursvergaderingen deelgenomen. Hans als verantwoordelijke voor de commissie financiën. Theo als verantwoordelijke voor de commissie nevenactiviteiten.

 Bestuur heeft zoveel mogelijk afspraken vastgelegd en deze zullen samengevat gaan worden in een afspraken- en regelingenmap. Dit om meer inzichtelijk te maken welke afspraken er zijn voor eenduidig gebruik en voor overdracht bij wisselingen van personen.

Als vereniging kunnen we het seizoen 2006-2007 zowel in sportief als organisatorisch opzicht een spannend en bewogen jaar noemen. Maar zeker ook als een geslaagd seizoen. Vol vertrouwen gaan we het seizoen 2007- 2008 in. De eerste communicatie in het seizoen zal wederom geschieden via het informatiebulletin D’n Aftrap.

Een woord van dank is op zijn plaats aan al diegenen die met veel inzet en betrokkenheid het mogelijk maken om ieder weekend 450 leden te laten voetballen. Zonder al deze mensen is dat niet mogelijk. Hopelijk kunnen we ook in de toekomst op u allen rekenen om er zodoende voor te blijven zorgen dat we een gezonde en bloeiende vereniging blijven.

Namens het bestuur van RKVV Den Dungen,

Toon Roefs, secretaris.

Terug naar het overzicht