•  

Uit de bestuurskamer...

Nieuwe hoofdtrainer:

nadat Stef Sijbers zijn vertrek had aangekondigd, heeft de commissie Voetbalzaken in een kort tijdsbestek voor invulling van de vacature gezorgd. Jan van Grinsven werd benaderd en bereid gevonden als hoofdtrainer aan de slag te gaan met ingang van het seizoen 2008-2009. Op voordracht van de commissie Voetbalzaken heeft het bestuur besloten met Jan een overeenkomst aan te gaan voor de duur van twee seizoenen. In het verlengde hiervan kan gemeld worden, dat er ook met de trainer van het 2e elftal, Freek van Zandvoort, afspraken gemaakt zijn om nog minimaal twee seizoenen in functie te blijven.

Schoonmaak gebouwen:

door een extern deskundige is onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de schoonmaak in de gebouwen van het sportpark. Aanleiding voor het onderzoek was voor het bestuur de toegenomen verantwoordelijkheid ten aanzien van beheer en onderhoud van gebouwen. Hierbij speelt de hygiëne, ergonomie en kwaliteit een belangrijke rol. Geconstateerd is dat de kwaliteit van het onderhoud -–onder de gegeven omstandigheden- als ruim voldoende kan worden aangemerkt. Wel is een aantal aanbevelingen gedaan die het bestuur zal opvolgen en waarover gecommuniceerd wordt met onze vaste medewerker gebouwen/terreinen. Het gegeven advies met betrekking tot het aanschaffen van bepaalde schoonmaakmiddelen- en apparatuur zal onverkort worden overgenomen.

Rookbeleid: Roken is ongezond.

“Meeroken” is ook schadelijk voor de gezondheid. Deze stellingen zijn de grondslag van twee wetten die moeten bewerkstelligen dat er in een openbaar gebouw niet gerookt wordt. De Tabakswet en de Arbowet leggen onze voetbalvereniging de verplichting op om op de sportaccommodatie te zorgen voor rookvrije ruimten en toe te zien op handhaving. Het gezonde verstand zegt trouwens ook dat roken zich moeilijk verdraagt met sport! In kleedlokalen wordt (begrijpelijkerwijs) al niet gerookt. Vanaf 1 januari 2008 gaat een rookverbod gelden in de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat. Zoals wellicht bekend heeft de overheid ook maatregelen aangekondigd die het roken in kantines aan banden moet gaan leggen. Een en ander dient halverwege het nieuwe jaar zijn beslag te krijgen. Intern hadden wij al de afspraak dat op zaterdagmorgen –ter bescherming van onze jongste leden- de kantine rookvrij is.

Weekenddienst:

er is een notitie vastgesteld waarin de taken en bevoegdheden van de weekend- en avonddiensten en het sleutelbeheer zijn vastgelegd. Het bestuur is verantwoordelijk voor een goede gang van zaken binnen de vereniging. Dat geldt zowel bij trainingen, wedstrijden als andere activiteiten die onder verantwoordelijkheid van de voetbalvereniging plaatsvinden. Die bestuurlijke verantwoordelijkheid strekt zich ten aanzien van leden, gasten en andere betrokkenen uit over begrippen als welzijn, veiligheid, sportief gedrag, goede omgangsvormen en naleving van gemaakte afspraken en opgestelde regels. Gelukkig heeft het bestuur een select gezelschap bereid gevonden om als verlengstuk van het bestuur hierin een rol te vervullen. Tijdens de doordeweekse avonden en tijdens de zogenaamde weekenddiensten nemen deze personen de verantwoordelijkheid van “toezichthouder”op zich. Daarnaast wordt nog een aantal voorkomende werkzaamheden verricht. Tijdens de winterstop zal er een evaluatie plaatsvinden van de wijze waarop de weekend- en avonddiensten verlopen.

Samenwerking op gebied van onderhoud:

in de samenwerkingsovereenkomst die de verenigingen RKVV, Flash en DVC met elkaar gesloten hebben, wordt de intentie uitgesproken in 2008 de van de gemeente te ontvangen exploitatiebudgetten voor onderhoud gezamenlijk in te zetten en te besteden op basis van nader vast te stellen voorwaarden. De plannen zijn inmiddels omgezet in concrete afspraken. Het bundelen van de krachten op het gebied van onderhoud zal bijdragen aan het behalen van efficiencyvoordelen, continuïteit bij zelfwerkzaamheid en een sterkere onderhandelingspositie bij opdrachtverstrekking. De kwaliteit van het onderhoud van de sportvelden Jacobskamp en Paterstraat zal op een acceptabel niveau gehouden worden. Toetsing van de onderhoudsstaat zal geschieden aan de hand van de via de gemeente te ontvangen rapporten van NOC/NSF. Onze vereniging zal een centrale coördinerende rol vervullen bij de organisatie van het onderhoudswerk, het aangaan van opdrachten en de verantwoording van de gezamenlijke onderhoudsbudgetten.

Terug naar het overzicht