•  

Voor Den Dungen breekt een cruciale periode aan

door Constantijn Sleeuwenhoek

Vrijdag 30 november 2007 - DEN DUNGEN - De komende drie wedstrijden voor de winterstop zijn van groot belang voor de selectie van vierdeklasser Den Dungen. De veel scorende middenvelder Nicky van Lamoen beseft dat zijn ploeg geen steken kan laten vallen in de achtervolging op koploper RKTVC.

Nicky van Lamoen is al een van de meest ervaren spelers in de ploeg van trainer Stef Sijbers. Van Lamoen moet lachen als hij met zijn 28 jaar als een routinier wordt afgeschilderd. "Ik denk dat het meer komt omdat onze selectie zo jong is." Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar is de selectie inderdaad piepjong. Daarmee lijkt de toekomst voor Den Dungen de komende jaren in ieder geval gewaarborgd. " Er komen ieder jaar weer nieuwe jonge talenten bij.

Dit jaar is bijvoorbeeld Jaap Wonders doorgebroken en hij doet het perfect. Een voordeel van deze jonge groep is dat je geen al te grote leeftijdsverschillen in het team hebt zodat de belevingswereld dezelfde is, dat verhoogt de sfeer."

De middenvelder is sfeergevoelig en gedijt het beste in een vertrouwde omgeving. Hij doorliep enkele jaren de jeugdopleiding bij RKC en verliet Den Dungen ooit een seizoen voor Zwaluw VFC. "Toen ik jong was betekende voetbal alles voor me, ik heb dan ook genoten van mijn tijd bij RKC."

Samen met teamgenoot Bart Biemans beleefde hij enkele leuke jaren maar viel uiteindelijk toch af. Bij Zwaluw heb ik het een jaar geprobeerd, maar na de degradatie naar de derde klasse was de keuze voor Den Dungen weer snel gemaakt. Inmiddels zijn de ambities van Van Lamoen duidelijk bijgesteld. "Lekker voetballen met mijn vrienden dichtbij huis is voor mij goud waard."

Toch noemt Van Lamoen hierbij wellicht onbewust de tweestrijd van veel clubs in kleinere dorpen. Men hinkt er vaak op twee gedachten. Een goede sfeer of presteren, wat staat er voorop? Van Lamoen geeft aan hoe het bij Den Dungen werkt. "Wij werken zeer prestatiegericht, maar de sfeer versterkt die prestaties bij ons juist. We gaan voor elkaar door het vuur."

Iedereen rondom het eerste elftal heeft hetzelfde doel en dat is toch om op termijn naar de derde klasse toe. "De club is er klaar voor, het bestuur schept alle mogelijkheden, nu moeten wij het op het veld doen."

Of dat dit seizoen gerealiseerd gaat worden is nog maar de vraag. Den Dungen heeft de laatste jaren de nodige pech gehad als het gaat om promotie. De afgelopen drie seizoenen greep de ploeg keer op keer er net naast. Die drie tweede plaatsen geven een hoog 'Joop Zoetemelk-gehalte' aan de club. "Het frustreert wel, maar ook dit jaar zijn er weer genoeg sterke ploegen die elkaar nauwelijks ontlopen. Het is heel erg spannend, en we zitten zo vlak voor de winterstop met BMC en GVV de koploper RKTVC op de hielen."

Tegen koploper RKTVC speelde Den Dungen twee weken geleden gelijk. "We hadden daar willen winnen en kwamen op 0-2 voor. Uiteindelijk moesten we vrede hebben met een gelijkspel."

Iedere wedstrijd is er dus weer de druk om geen averij op te lopen. Van Lamoen spreekt liever van een uitdaging. "In het begin van het seizoen, was de machine nog niet op toeren en hebben we kostbare punten laten liggen. Het loopt nu weer als een trein dus we blijven in de achtervolging."

Bron: website Brabants Dagblad Amateurvoetbal.

Meer informatie: http://www.brabantsdagblad.nl/amateurvoetbal_zo4d/

Terug naar het overzicht