•  

Huldigingen tijdens nieuwjaarsreceptie.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van RKVV Den Dungen werden vier leden gehuldigd. Drie van hen werden in het zonnetje gezet vanwege hun veertig jarig lidmaatschap; één lid kreeg de eretitel “Lid van Verdienste”.

Hans, Maart en Mari veertig jaar lid

De huldiging van de “veertigjarigen”was een echte familieaangelegenheid, omdat het twee broers en een zwager betrof. Hans en Maart de Haas en Mari van Grinsven waren veertig jaar lid en kregen hiervoor behalve lovende woorden ook een blijvend aandenken. Voorzitter Mari van Grinsven (behalve naamgenoot ook een volle neef van de jubilaris) had voor elk van de heren een persoonlijk woordje waarin hij hun inzet en clubliefde prees. Jarenlang maakte het drietal deel uit van de selectie van RKVV Den Dungen. De twee “haasjes” werden neergezet als geslepen en gedreven spelers die hun toegevoegde waarde hadden voor het eerste elftal van Den Dungen. Mari was een gepassioneerd speler, die veel inzet aan de dag legde. Zijn ijver en werklust in het veld toonde hij ook daarbuiten bij het klaren van klussen voor de voetbalvereniging. Zowel Maart als Mari waren ook jarenlang jeugdtrainer en leider. En bij Hans in de kapperszaak is het Dungense voetbalnieuws eerder verspreid dan via de Groen Witter en de website…!! Uiteraard werden ook de echtgenotes in de hulde betrokken.

Bijzonder leuk dat ook de beide (schoon)ouders aanwezig waren. Wim en Annie de Haas genoten zichtbaar van de huldigingen die hun kinderen ten deel vielen. Wim - jarenlang bestuurslid van onze club- is overigens nog zowat elk weekend als trouw supporter aanwezig op ons sportpark!

Rien “lid van verdienste”

Op 6 januari 2008 werd Rien van den Broek vanwege het feit dat hij zich gedurende een langere periode op velerlei fronten bovengemiddeld verdienstelijk gemaakt heeft voor onze voetbalvereniging benoemd tot Lid van Verdienste. In de ruim vijfentwintig jaar dat Rien bij onze voetbalclub betrokken is, heeft hij nagenoeg alle taken die er bij een club te verrichten zijn ook uitgevoerd. Hij schuwt het werk geenszins, nooit wordt vergeefs een beroep op hem gedaan. Ontelbare uren heeft hij doorgebracht op het sportpark. Begaan met de club, een verenigingsman in hart en nieren. Bij al die werkzaamheden heeft hij altijd een zwak gehouden voor de jeugdafdeling. Niet in de laatste plaats, omdat hij daaraan jarenlang leiding gaf en mede aan de basis stond van de vorming en opleiding van jeugdvoetballers bij Den Dungen. Vol trots kan hij op zondag langs de lijn nu genieten van al die talenten , die hij eens onder zijn hoede had en nu in de selectie spelen.

Met name ook op moeilijke momenten was hij paraat om de kar te trekken en met inzet en geestdrift de jeugdafdeling draaiende te houden

Hij heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar een buitengewone prestatie geleverd! En daar hoort een bijzonder lidmaatschap bij!

De benoeming tot lid van verdienste werd ondersteund met een fraaie oorkonde, de verenigingsspeld, een fotocollage, bloemen voor zijn vrouw Petra en een ovationeel applaus van de aanwezigen.

Leden, ouders, sponsors en collega-vrijwilligers waren het er allemaal over eens dat Rien deze eretitel meer dan verdiend heeft.

Terug naar het overzicht