•  

IN EEN GOEDE SFEER 2008 IN

Het is bij veel bedrijven en instellingen een gewoonte om direct in het begin van het nieuwe jaar de resultaten van het voorbije jaar kenbaar te maken. De balans opmaken op basis van harde cijfers doen wij nu nog niet, maar pas aan het eind van het seizoen. Wel mogen we in de vorm van wat abstractere termen constateren dat het goed gaat met de club. We hebben een fijn jaar achter de rug waarin we er met z’n allen opnieuw in geslaagd zijn om de voorwaarden te creëren die nodig zijn om onze leden de voetbalsport te laten bedrijven. Hoewel we 5 winterkampioenen hadden bij de jeugd, wordt eigenlijk pas in april en mei duidelijk of onze teams –met bijzondere aandacht voor het eerste elftal- een stapje hoger gaan spelen. In januari van het nieuwe jaar dus geen statistieken, kengetallen, balansen, ranglijsten die de revue passeren, maar doodeenvoudig de constatering dat resultaten die we boeken bij onze club in een buitengewoon goede sfeer gerealiseerd worden.

Sfeer en gezelligheid zijn – hoe moeilijk meetbaar ook- mede bepalend voor goede eindresultaten. Zowel leden, supporters, vrijwilligers en sponsors voelen zich op hun gemak aangesloten te zijn bij een goed georganiseerde vereniging. Men is trots op zijn of haar club, omdat men zich realiseert samen die goede organisatie te maken. Door open en eerlijk met elkaar te communiceren, door de bereidheid te tonen elkaar te ondersteunen, door het clubbelang boven het eigen belang te laten prevaleren. Hoe eenvoudig deze woorden ook klinken: ze vormen de basis voor een levendig en mooi verenigingsleven, waarvan wij met zijn allen deel uit willen maken.

Natuurlijk kennen we ook bij onze vereniging in de dagelijkse gang van zaken wel eens onze ongemakken en problemen. Het is allemaal mensenwerk en vrijwilligerswerk. Dus moeten we ook van elkaar kunnen accepteren dat er wel eens dingen niet gaan zoals we ze eigenlijk bedoeld hadden. Waar mensen werken en samenwerken worden fouten gemaakt! Bestuur, kaderleden en leden zijn echter in staat om tijdig problemen te signaleren, af te stemmen en snel de kop in te drukken of op een constructieve manier oplossingen aan te dragen. Het is tekenend voor de goede onderlinge verhoudingen binnen de vereniging dat we erin slagen zo met elkaar om te gaan.

Als we erin slagen de goede onderlinge verstandhouding tussen bestuur, leden, vrijwilligers, sponsors en supporters vast te houden en waar nodig de banden aan te trekken, zijn we ervan overtuigd dat we ook in het nieuwe jaar veel genoegen beleven aan onze hobby. Op een positieve manier met elkaar omgaag is bevorderlijk voor een prettige sfeer. En in een plezierige omgeving en vanuit een goede organisatie is het gemakkelijker prestaties te leveren. Vanuit deze gedachte hopen we in april en mei de vruchten te plukken van onze gezamenlijke inspanningen.

We wensen het u allen toe –in welke rol dan ook- in 2008 op een prettige manier bij de voetbalclub betrokken te zijn!

Terug naar het overzicht