•  

Rien van den Broek benoemd tot lid van verdienste!

We hebben bij onze voetbalvereniging heel veel mensen die bijzonder hun best doen. Jaarlijks tijdens onze vrijwilligersmiddag brengen we de dank daarvoor over. We proberen zo goed mogelijk aandacht te hebben voor al die onmisbare steun die geheel belangeloos tot stand komt. Zo af en toe kent een club momenten om een vrijwilliger eens extra in het zonnetje te zetten vanwege een gedurende langere periode getoonde buitengewone inzet. Zo’n moment was tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2008 aangebroken voor Rien (en zijn vrouw Petra) van den Broek.

Voorzitter Mari van Grinsven sprak Rien en zijn vrouw toe en namens het bestuur en de leden mocht hij Rien officieel tot Lid van Verdienste benoemen. Secretaris Toon Roefs reikte de bloemen en het cadeau uit en penningmeester Hans van Lieshout speldde de verenigingspeld op.

Komst

Toen Rien in het begin van de tachtiger jaren vanuit Schijndel in Den Dungen kwam wonen was zo ongeveer zijn eerste daad zich bij de voetbalvereniging aan te sluiten. Hij had bij Avanti de nodige ervaring opgedaan en als echte verenigingsman wenste hij die maar al te graag ook bij Den Dungen in praktijk te brengen. Zijn hart lag bij het voetbal en in het bijzonder bij de jeugd.

Taken

In die ruim vijfentwintig jaar dat Rien bij onze voetbalclub betrokken is, heeft hij nagenoeg alle taken die er bij een club te verrichten zijn ook uitgevoerd. Hij schuwt het werk geenszins, nooit wordt vergeefs een beroep op hem gedaan. Ontelbare uren heeft hij doorgebracht op het sportpark. Begaan met de club, een verenigingsman in hart en nieren. Rien is bestuurslid geweest, jeugdcoördinator, jeugdleider, jeugdtrainer, seniorenleider, grensrechter, scheidsrechter, weekenddienst, pupillenkampleider, activiteitenorganisator, schoonmaker, materiaalbeheerder, kantinemedewerker, kassaman, supporter, onderhoudsmedewerker gebouwen en terreinen, werver van sponsors. Kortom een duizendpoot binnen de club!

Bij al die werkzaamheden heeft hij altijd een zwak gehouden voor de jeugdafdeling. Niet in de laatste plaats omdat hij daaraan jarenlang leiding gaf en mede aan de basis stond van de vorming en opleiding van jeugdvoetballers bij Den Dungen. Vol trots kan hij zondags langs de lijn nu genieten van al die talenten , die hij eens onder zijn hoede had en nu in de selectie spelen.

Veranderende organisatie

In de laatste jaren is onze organisatie ietwat veranderd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Het is te risicovol – zowel voor het individu als de vereniging- om te veel taken op te hangen aan één persoon. Ook Rien zag dit in en wilde graag een stapje terug doen. De omschakeling van alles regelaar naar een vaste taak. Als je zo vergroeid bent met een vereniging en je taak zo serieus opneemt als ware het je dagelijkse werk dan valt het niet mee zaken los te laten. Dat gold ook voor Rien. Maar inmiddels heeft hij alle vertrouwen in de organisatie zoals die nu staat. Hij mag er tevreden mee zijn, want hij heeft er zelf het nodige aan bijgedragen. Iets minder uren met de voetbalclub bezig zijn en allerlei zaken aan anderen overlaten. Het viel niet mee, hė Rien? “Maar ik begin eraan te wennen”, sprak hij onlangs nog “en ik blijf positief”! Wij menen dat hij een verstandige keus gemaakt heeft en het verdiend heeft het rustiger aan te gaan doen bij de voetbalclub. De rol van trainer/leider van onze D-1 is hem op het lijf geschreven. Zowel de vereniging, de D-1 als Rien zelf zijn er blij mee!

Benoeming

Iedereen is ervan overtuigd dat Rien in de tijd dat hij lid is ontzettend veel voor onze vereniging betekend heeft. Met name ook op moeilijke momenten was hij paraat om de kar te trekken en met inzet en geestdrift de jeugdafdeling draaiende te houden, Toen het erop aankwam, nam hij de verantwoordelijkheid op zich van een steeds maar groeiende jeugdafdeling.

Hij heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar een bovengemiddelde prestatie geleverd! En daar hoort een bijzondere benoeming bij! Uiteraard betrekken wij ook Petra in de hulde. In al die jaren heeft zij Rien ondersteund en gestimuleerd om al dit vrijwilligerswerk te blijven verrichten!

Oorkonde

Op 6 januari 2008 is op voordracht van het bestuur Rien van den Broek vanwege het feit dat hij zich op velerlei fronten gedurende meer dan 25 jaar verdienstelijk gemaakt heeft benoemd tot LID VAN VERDIENSTE van RKVV Den Dungen.

De aanwezigen (waaronder collega-begeleiders, spelers en ouders van de D-1) waren het er allemaal over eens dat Rien dit huldebetoon meer dan verdiend heeft. Men onderstreepte deze gedachte met een staande ovatie. Toen ook namens de D-1 pupillen aan Rien een fraai geschenk was aangeboden, werden hem en zijn vrouw felicitaties aangeboden.

Terug naar het overzicht