•  

Tien seniorenteams.

Het schijnt nogal bijzonder te zijn als je voor een vereniging van onze omvang maar liefst tien seniorenteams op de been kunt brengen.

Qua jeugdteams kunnen we ons meten met andere clubs van vergelijkbare orde. Maar elke zondag tien seniorenteams in competitieverband laten voetballen is niet iedereen gegeven. Wij zijn er blij mee en trots op. Natuurlijk hebben de maatschappelijke opvattingen over het bedrijven van sport hiermee van doen. Alom wordt een gezonde leefstijl bevorderd en beweging en sport gestimuleerd.

Ook bij onze club merken we dat voetballers langer door gaan hun favoriete sport in teamverband te beoefenen. Leeftijd speelt geen rol. Dat we de beschikking hebben over zoveel senioren heeft onmiskenbaar ook voordelen voor onze vereniging. De tien seniorenteams herbergen namelijk bijzonder veel ervaring, clubliefde en sponsoren. Seniorenspelers zijn bereid binnen de vereniging de handen ineen te slaan om ervoor te zorgen dat ons voetbalbedrijf soepel blijft lopen. Veel van onze oudere spelers zijn bereid een handje te helpen bij de begeleiding van onze jeugd of bij het klaren van allerlei klussen.

Graag houden we dan ook ons grote aantal seniorenteams in stand. Ter bevordering van het welzijn van de individuele (op leeftijd geraakte) sporter en ten faveure van het clubbelang. Wij prijzen ons gelukkig dat die tien seniorenteams deskundig begeleid worden door mensen die snappen hoe om te gaan met de doelgroep. Uitgangspunt blijft –ongeacht het niveau waarop je speelt- er een sportief en plezierige hobby van te maken. Zowel op de wekelijkse training als tijdens de te spelen wedstrijden.

Gelukkig lukt dat bij RKVV Den Dungen nog steeds! Zelfs met tien seniorenteams! We wensen ons eerste tot en met het tiende veel succes in de slotfase van het seizoen 2007/2008.

Terug naar het overzicht