•  

Dungens Voetbalidol 2008 - * Ivo Polk 7e elftal *

Donderdag 20 maart was het buiten een zeer storm- en regenachtige avond, maar binnen in het clubhuis De Lange Jan was daar niks van te merken. Omstreeks 21.30 uur startte namelijk 11 genomineerde uit de club richting titel Voetbalidol 2008. In een 5-tal ronden durende titanenstrijd werden de kandidaten getest op verschillende gebieden waarbij “humor met een knipoog” hoog scoorde. In de 1e ronde vielen vooral de goedgebekte kandidaten sterk op en werd duidelijk hoe de hoofdtrainer ieder week vooroverleg had met zijn supportersachterban. Ronde 2 gaf de aanwezige meer inzicht in de teams en daarbij werd duidelijk dat waardevol en waardeloos soms dicht bij elkaar liggen. Humor was ook een kenmerk uit de derde ronde mbt de clubcultuur waarbij de vraag over het bestuurlid, die “anderen laat werken voor niks als het kan” en “iemand die thuis niks te doen heeft”, er nog genadig afkwam. Het nieuwe ontwerp Clublogo en de uitleg daarbij van Den Dunne hadden de meeste aanwezige niet goed begrepen en wat standje 1952 ermee te maken had al helemaal niet? Bij de meeste kandidaten scoorde het zwarte spaarvarken wel hoog.

De krachtinspanning (spijkerbroekhangen) leverde enkele mooie plaatjes op en daarna was het de beurt aan de aanwezigen om via SMS, mobiel en stembriefje uit te maken wie nu het Voetbalidol 2008 zou worden. Twee ijzersterke kandidaten Den Dunne en Ivo Polk kwamen na telling als populairste uit de strijd.

In een bloedstollende finale van links naar rechts bleek uiteindelijk volgens onze goed leidende presentator Dennie v.d. Pas in alle chaos Ivo als kersvers Dungens Voetbalidol 2008 boven drijven. Het was een avond met een glimlacht en iedereen die er niet was, helaas u had erbij moeten zijn want in een overvol clubhuis, in tropische omstandigheden en te lauw bier waren er alleen maar gelukkige gezichten nadien.

Jammer voor het 4e en 9e elftal die op het laatst hun nominatie hadden ingetrokken, inside information wist te vertellen dat er een hevige interne concurrentiestrijd aan vooraf was gegaan zonder uitkomst. Volgend jaar nieuwe kansen.

Terug naar het overzicht