•  

Jeugdig geweld op het voetbalveld…!!

In een eerder stadium hebben we binnen onze vereniging afspraken en regels opgesteld om “het geweld op het voetbalveld” in te perken, maar beter nog uit te wassen. Hoezeer we als bestuurders, kaderleden en spelers ons best doen -gezamenlijk proberen er alles aan te doen excessen te voorkomen en vooral dat leuke voetbalspelletje sportief te laten verlopen- toch hebben we zaken niet altijd in de hand! Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens een thuiswedstrijd van ons C-1 team tegen hun leeftijdgenoten van RKTVC! Een drietal spelers van de bezoekende kampioenskandidaat ontspoorde, toen men –blijkbaar te laat in de wedstrijd (!)- op voorsprong kwam. Het leidde tot onaanvaardbaar provocatief en gewelddadig gedrag, dat niet te tolereren is op een voetbalveld. Jongens van 13 en 14 jaar die het publiek uitdagen en spelers (ernstig) letsel toebrengen met fysiek geweld!

Zeer zorgelijk! Maar ook onaanvaardbaar!

Voor het bestuur reden genoeg om de noodzakelijke formaliteiten richting KNVB te vervullen, maar ook in contact te treden met de collega’s van RKTVC. Bij RKTVC uit Tiel neemt men de zaak zeer hoog op! Men vindt het RKTVC-onwaardig en deelt onze mening dat spelers die dit soort gedrag vertonen niet op een voetbalveld thuishoren. RKTVC heeft ons aangekondigd nog deze week zich op de kwestie te beraden en dat sancties genomen worden. RKVV Den Dungen zal hiervan op de hoogte worden gebracht. De voorzitter van RKTVC heeft aan de voorzitter van RKVV Den Dungen excuses gemaakt en hem verzocht deze ook over te brengen aan de gekwetste speler en zijn ouders! De opstelling van het bestuur van RKTVC waarderen we. Het is een verantwoordelijkheid van bestuurders, kaderleden en ouders om paal en perk te stellen aan dit soort buitensporigheden!

Uiteraard hebben we ook aandacht gehad voor de gedupeerde speler van de C-1 en zijn ouders. Ondanks alle ellende vond men van die kant toch nog de ruimte om complimenten te maken. Spelers en begeleiders van de C1 kregen een pluim, omdat men zich onder zeer moeilijke omstandigheden toch positief was blijven gedragen. Tevens was er waardering voor de manier waarop de teamgenoten hun gekwetste ploegmaat nu mentaal ondersteunen!

Dat klinkt al weer een stuk dichter bij eerlijke en zuivere omgang in de sport…!!

(Jeugdig) geweld op het voetbalveld…..stop ermee…!!

Terug naar het overzicht