•  

Jeugdig geweld op het voetbalveld (2)

Enkele weken geleden ontstond tijdens de jeugdwedstrijd Den Dungen C1 – RKTVC C1 de nodige commotie vanwege provocerend gedrag en het gebruik van fysiek geweld. Via het clubblad en de website deden wij verslag van de gang van zaken en beschreven onze aanpak. Uiteindelijk zijn alle verantwoordelijken het erover eens dat het onze opdracht blijft “geweld op het voetbalveld” te bestrijden. Hoe moeilijk ook!

Zorgelijk wordt het als in de leeftijdscategorie van C-junioren voetballers al menen zich dit hoogst storend en ontoelaatbaar gedrag te kunnen permitteren. Naast afwikkeling van formaliteiten richting KNVB is er ook bestuurlijk overleg geweest met collega’s uit Tiel.

Insteek was: geweld op het voetbalveld valt niet te tolereren! Het bestuur van RKTVC heeft nadrukkelijk haar verantwoordelijkheid genomen door maar liefst vier spelers, die zich tijdens voornoemde wedstrijd hebben misdragen, te straffen. Twee spelers kregen intern een schorsing opgelegd van zes wedstrijden en de verplichting gedurende deze tijd corvee te doen. Twee andere spelers die het meest over de schreef gingen, werd het lidmaatschap ontnomen.

Ook bestuurders betreuren het dat er zulke verregaande maatregelen genomen moeten worden. Mensen die zich echter niet sportief kunnen gedragen horen op een voetbalveld niet thuis.

We danken het bestuur van RKTVC voor de constructieve samenwerking en voor het doortastend optreden in deze kwestie.

Nou maar hopen dat de gestraften hier lering uit trekken.

Mochten wij onverhoopt nog eens met dit soort vervelende incidenten te maken krijgen, dan zullen bestuurders, kaderleden en ouders de handen ineenslaan om tot oplossingen te komen.

(Jeugdig) geweld op het voetbalveld…..stop ermee….!!

Terug naar het overzicht