•  

Van den Brand leidt Gestel langs Den Dungen.

DEN BOSCH - Twee FC Den Bosch-iconen troffen elkaar gisteren bij de opening van de competitie als trainer in de derde klasse van het amateurvoetbal.

Het team van Wim van der Horst won van dat van Jan van Grinsven, maar de thuisploeg maakte het zichzelf voor ruim 500 toeschouwers lastig.

De derby werd spannend omdat Gestel verzuimde het karwei in de eerste helft af te maken. Alleen Jeroen van de Velden trof toen doel, hoewel er veel meer kansen waren. In de tweede helft werden de Gestelaren bijna gestraft voor de haperende afwerking. Het steeds beter acterende Den Dungen kwam na een uur op 1-1, toen Nicky van Lamoen een voorzet van Jaap Wonders binnengleed. Of er een winnaar zou komen en zo ja wie, was toen onduidelijk. Tien minuten voor tijd zorgde Sjors van Aalst er voor dat de drie punten toch in Gestel bleven, op aangeven van man-of-the-match Pascal van den Brand. De 29-jarige Gemondenaar zou deze zomer naar eersteklasser Blauw Geel verkassen, maar medisch onderzoek wees uit dat zijn heup het niet toelaat als hij meerdere keren per week traint. Bij Gestel hoeft hij zich alleen donderdagavond te melden. Dat is genoeg voor dit niveau, bewees hij gisteren weer. "Fijn dat ik van belang kan zijn. Maar na de 1-1 vreesde ik dat we gingen verliezen. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

Jan van Grinsven baalde van de nederlaag. "Jammer, maar ik denk wel dat we in de tweede helft hebben bewezen dat we het niveau van de derde klasse aankunnen."

Bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht