•  

Aanschaf AED + cursus weekenddienst!

Het bestuur heeft besloten tot de aanschaf van een AED. De letters AED staan voor Automatische Externe Defibrillator. Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand, waardoor op een geautomatiseerde manier een elektrische schok wordt toegediend, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen. Zowel de KNVB als de Nederlandse Hartstichting raden verenigingen sterk aan over te gaan tot aanschaf van een defibrillator. Door bemiddeling van een Rabobank-functionaris (zowel lid van onze voetbalvereniging als van de tennisclub) heeft RKVV Den Dungen (samen met DTV de Donkelaar) het apparaat tegen gereduceerd tarief kunnen aanschaffen. Met dank aan de Rabobank!

Het AED apparaat zal worden opgehangen in het wedstrijdsecretariaat. Dit lokaal is gemakkelijk toegankelijk en daarmee zijn alle medische hulpmiddelen (ook brancard en verbandtrommel) op één plaats te vinden. De commissie Wedstrijdzaken neemt het initiatief om op korte termijn –in samenspraak met onze plaatselijke EHBO-vereniging- een aantal verenigingsmensen, waaronder weekenddiensten, scheidsrechter en kaderleden, een cursus te laten volgen voor bediening van het AED-apparaat. Jaarlijks sterven er tientallen mensen tijdens het sporten aan een hartstilstand. Zou dit onverhoopt bij onze club gebeuren, dan kunnen we met behulp van het AED-apparaat wellicht een mensenleven redden. Een AED-apparaat lijkt ons dan ook een meer dan verantwoorde investering voor onze vereniging.

Cursus AED .

Onze voetbalvereniging heeft inmiddels een Automatisch Externe Defibrillator (AED) aangeschaft. Dit apparaat wordt deze week geïnstalleerd in ons wedstrijdsecretariaat.

Dit apparaat kan levens redden bij een hartstilstand.

We willen in 1ste instantie alle vrijwilligers die vaste weekenddiensten op de zaterdagen en zondagen draaien in de gelegenheid stellen om een cursus te volgen hoe het apparaat bediend moet worden. Daarnaast willen we aansluitend ook alle seniorenleden deze gelegenheid bieden De cursus zal een paar uurtjes van je vrije tijd in beslag nemen.

In overleg met de EHBO vereniging zullen in oktober as. enkele data’s voor deze cursus worden vastgesteld.

Heb je belangstelling voor deze cursus dan kun je je aanmelden bij Gerard van der Heijden, via mail: gjmvdheijden@home.nl telefonisch via 088-7973122 .

Beheers je de kennis al van het bedienen van een AED-apparaat dan horen wij dat ook graag van je.

Dank alvast voor je medewerking!

Terug naar het overzicht