•

Van Lokven en Wonders nekken SCI.

BOXTEL - Den Dungen heeft zich herpakt na de 3-0-nederlaag tegen SVSSS van vorige week. De derdeklasser was een maatje te groot voor SCI.

Den Dungen - SCI/ Zwanenberggroep 4-2 (2-1). Veel Gestelnaren, waaronder de spelers van SCI, hadden gisteren de moeite genomen om per fiets naar Den Dungen af te reizen. De hemel was strakblauw dus waarom niet, en dan zou er bij een mogelijke zege tenminste goed nageborreld kunnen worden. Nagenoten werd er wel, alleen niet vanwege een triomf want die kwam er niet.

Den Dungen bleek op eigen veld een maatje te groot voor de manschappen van Jack van Rys. Afgezien van de eerste twintig minuten, was de formatie van Jan van Grinsven heer en meester.

SCI kwam nog wel op voorsprong door een goal van Peter Schut. Nadat Dave van Roy de kans op 0-2 liet liggen, kwam de thuisploeg langszij. Nicky van Lamoen verzilverde een strafschop, waarna Thomas van Lokven nog voor rust Den Dungen op voorsprong bracht.

Van Lokven keerde na een enkelblessure terug in de ploeg en gaf direct zijn visitekaartje af. Naast de 2-1 maakte hij ook de derde Dungense treffer. A-junior Gijs Broeren, die door Van Grinsven na rust in werd gebracht, maakte het kwartet compleet: 4-1. Schut maakte vlak voor tijd nog 4-2, maar die kwam te laat.

Ondanks dat Van Lokven, die na ruim een uur met kramp naar de kant ging, er twee maakte vond Van Grinsven Jaap Wonders de man van de wedstrijd. "Hij maakte het verschil vandaag. Het is een klein manneke, maar zo moeilijk te bespelen", stelde de trainer tevreden vast. Wonders was daarbij ook nog eens verantwoordelijk voor drie assists.

Bron: website Brabants Dagblad.