•  

Gedragsregels

Enige tijd geleden was in de rubriek “Uit de bestuurskamer” te lezen dat onze vereniging het van belang vindt om een gedragscode te hanteren.

Zoals voor veel verenigingen geldt ook voor RKVV Den Dungen dat goede normen en waarden van belang zijn. Om die normen en waarden na te leven zijn in een gedragscode regels vastgelegd.

Dat kunnen algemene regels zijn die voor iedereen gelden, maar ook specifieke regels voor bepaalde doelgroepen. Regels zijn er niet om het elkaar moeilijk te maken, maar vooral om op een gezellige manier samen betrokken te zijn bij onze voetbalclub. De gedragscode is in het bijzonder van belang voor leden, kaderleden en ouders van jeugdleden. Nou kun je in een mooie beleidsnotitie opschrijven hoe mensen zich dienen te gedragen binnen een sportvereniging, maar of dat dan meteen ook in de praktijk gebracht wordt, is een grote vraag.

Uiteindelijk komt het erop aan op een algemeen geaccepteerde wijze met elkaar om te gaan. Al diegenen op wie de gedragscode van toepassing is, kunnen teruggrijpen op de gedragscode notitie (zie Aftrap en website). Om alle betrokkenen op een praktische manier vertrouwd te maken met de gedragsregels die we met elkaar afgesproken hebben, zullen we van tijd tot tijd passages uit de gedragscode in de Groen Witter en de website opnemen.

We hopen dat iedereen er zijn of haar voordeel mee doet!

Terug naar het overzicht