•

Den Dungen trekt aan het kortste eind.

BOXTEL - Doelpunten waren er wel volop bij Den Dungen tegen TEC. In de eerste helft althans, want de 2-3 uitslag was al bij rust bereikt.

De thuisploeg begon gretig aan het duel en wist TEC te verrassen door met drie spitsen te spelen, waar het doorgaans met een 4-4-2 opstelling aantreedt. Al na vier minuten profiteerde Den Dungen van de onrust in de Tielse verdediging. Dennis van der Aa rondde een haarscherpe voorzet van Roel Wonders perfect af: 1-0.

Het duurde echter niet lang voordat TEC orde op zaken had gesteld. Vijf minuten later kwam het langszij via Saghall Hertogh. De thuisploeg kwam vervolgens steeds meer onder druk te staan. Toen Albert van Velsen na een half uur het strafschopgebied in dribbelde, moest de Den Dungen-defensie aan de noodrem trekken. De strafschop werd zonder probleem benut door Van Velsen. Kort daarna was het weer Van Velsen die toesloeg met de 1-3, maar Dennis van der Aa zorgde er met de 2-3 voor dat Den Dungen toch met een goed gevoel ging rusten.

Het open spelbeeld van de eerste helft kreeg na rust geen vervolg. TEC verdedigde en Den Dungen was niet bij machte om de gelijkmaker te zoeken. Den Dungen-trainer Jan van Grinsven: "Als verliezend coach moet ik zeggen dat het een leuke wedstrijd was. Dat we vandaag verloren vind ik geen ramp. TEC is een sterke ploeg."